23948sdkhjf

Bruunmunch forvandler bordrester til designmøbler

Ved en tilfældighed fik Jacob Munch en ide, som ingen har grebet før

Jacob Munch, medejer af designvirksomheden Bruunmunch, lod øjnene falde på et hjørne under et leverandørbesøg hos Billeschou, der arbejder i sten:

I den fjerne krog lå overskydende stenmaterialer fra produktionen af køkkenbordplader.

Jacob Munch gik derefter i tænkeboks sammen med designer Claus Simonsen. Han ville finde ud af, hvordan Bruunmunch kunne gøre brug af de overskydende materialer.

Halvandet år og mange grublerier senere er sofabordet StoneUpcycle nu kommet til verden.

- Det er jo et oplagt at bruge resterne til noget fornuftigt. Over hele Europa er der en masse spild i produktionen. Det kan vi lige så godt få noget godt ud af, siger Jacob Munch om ideen, der opstod ved en tilfældighed.

Små rester kan bruges
Pladerne til de nye stenborde fra Bruunmunch består to centimeter massiv sten og er fremstillet i to forskellige størrelser for at udnytte resterne optimalt.

Bordene har en længde og bredde på henholdsvis 43x65 og 43x43 – de samme mål som en typisk kogeø og en vask i et almindeligt køkken.

Pladeresterne er nemlig afskårne dele fra køkkenbordplader, hvor Billeschou har lavet hul til vask og kogeø. Pladerne bliver derfor anvendt nøjagtigt, som de er skåret ud:

- Man skal helst ikke borre for meget i massiv sten. Så bliver det for dyrt. Ved at bruge resterne, som de er, kan vi løse opgaven hurtigt og nemt, siger Jacob Munch til Wood Supply. 

En del af strategi
Det nye bord er ikke blot et forsøg på at undgå spild i produktionen. Det er også en del af en bevidst strategi hos Bruunmunch.

- Det er vigtigt for os, at vi er med til at tænke mere langsigtet. Det harmonerer godt med det, vi gerne vil, siger Jacob Munch og fremhæver, at virksomheden også benytter sig af FSC-godkendte produkter, svanemærkede varer fra Sørensen Læder og stof fra Kvadrat mærket med økoblomsten for at styrke virksomheden CSR-strategi.

Trods det er StoneUpcycle-bordet det første møbel fra Bruunmunch, der er baseret på restmateriale.

Men det er formentlig ikke det sidste.

Virksomheden forsætter upcycle-tankerne i 2019 og griber muligheden, hvis en ny ide dukker op, fortæller Jacob Munch.

Indtil da er der store forventninger til det nye bord:

- Vi håber på, at vi kan sælge op mod flere tusind borde, siger Jacob Munch.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096