23948sdkhjf

Modulbygger: Robot erstatter ikke mennesker

Flere års udviklings- og ventetid er efterhånden ovre for Scandi Byg, som nu for alvor tager modulbyggerens nye robotanlæg i brug.

Modulbyggeren, der laver sine bærende konstruktioner i træ, har købt robotanlægget for at imødekomme manglen på kvalificeret arbejdskraft ved at overtage nogle af de mere monotone og nedslidende opgaver i byggeprocessen som eksempelvis tunge løft og ensformige bevægelser, der ikke kræver håndværksmæssige kompetencer.

Læs ogsåModulbygger investerer stort i robotteknologi

På den måde er det et godt supplement til virksomhedens medarbejdere, som nu i stedet kan fokusere på andre mere krævende opgaver, understreger direktør Thomas Raunsbæk.

Anlægget har samtidig den fordel, at det kan producere det samme stykke arbejde, som det vil tage fire til fem mand at producere på tilsvarende tid, og det kan arbejde i alle døgnets timer.

Frigiver ressourcer
Besparelsen vil således i sidste ende svare til 12-15 medarbejdere, hvilket frigiver tid og kompetencer til andre opgaver, og i den forbindelse understreger Thomas Raunsbæk, at der med teknologien ikke kommer til at være mindre behov for medarbejderne – tværtimod:

– Med robotanlægget får vi stadig brug for mange kompetente og specialiserede medarbejdere, da vi med anlægget forventer at kunne tage endnu flere opgaver ind, hvilket kræver flere medarbejdere i den anden ende, der er klar til at arbejde videre med modulerne og stille dem op ude på byggepladsen.

– Derudover vil vi fortsat have fokus på den høje håndværksmæssige kvalitet, som kun fagfolk kan levere, mens vi får behov for flere medarbejdere med kompetencer inden for digitalisering og robotteknologi, som kan sikre, at robotten kører, som den skal, slutter han.

Scandi Byg har da også øget medarbejderstaben med over 60 procent til knap 300 ansatte i løbet af de sidste fem år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078