23948sdkhjf

Landets største modulbygger afskediger 28

Tager flere skridt for at reducere antallet af afskedigelser

Scandi Byg øgede i løbet af 2018 medarbejderstaben med 80, så der var op mod 400 ansatte. Men nu går det den anden vej. 

Modulbyggeren i Løgstør afskediger 28 ansatte. Det skriver Nordjyske Stiftstidende. 

- Vi har set nogle ordrer, der har skubbet sig, og vi har vidst i et stykke tid, at vi ville få et første halvår, hvor buen ikke ville være helt spændt, sådan som vi har været vant til igennem hele 2018, og det var vi nødt til at handle på, siger administrerende direktør Thomas Raunsbæk til avisen

Reducerer antallet af afskedigelser
For at tage toppen af afskedigelserne har virksomheden sendt en række medarbejdere på kursus.

Ligeledes er en del af medarbejderne fra produktionen i Løgstør rykket til de hold, der arbejder med at rette op på problemer rundt i landet forårsaget af MgO-plader. 

Til gengæld er det fravalgt at gå på fordeling, hvor de ansatte deles om de eksisterende opgaver. Ifølge Thomas Raunsbæk fordi det ikke er en god løsning at skifte byggesjak på igangværende opgaver.

Scandi Byg og MgO-sagen

Scandi Byg foretog i 2018 en på 67,9 mio. kroner til at dække omkostninger til udskiftninger af MgO-vindplader på et antal byggerier opført i perioden 2011-2013. 

Det skete som en konsekvens af sidste års dom fra Voldgiftsretten i den såkaldte MgO-sag.

Hensættelsen var den primære årsag til, at den nordjyske modulbygger kom ud af regnskabsåret 2018 med et negativt resultat før skat på 47 mio. kr.   

MgO-pladerne blev i 2015 meldt uegnede som vindspærrer i det danske klima af Byggeskadefonden. De saltholdige plader suger fugt fra det fugtige danske vintervejr. Saltet får beslagene til at korrodere, og i løbet af få år kan der derfor opstå nedstyrtningsfare. Pladerne kan derudover gå i opløsning og miste deres brandhæmmende, vindbeskyttende og stabiliserende egenskaber. 

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08