23948sdkhjf

Sygefraværet i Danmark det laveste i 16 år

Det private sygefravær fortsætter med at falde, viser ny opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.
Sygefravær er dyrt for virksomhederne, og man har derfor i en del år arbejdet på at nedbringe sygefraværet.

Noget tyder på, at indsatsen virker. I hvert fald var den gennemsnitlige privatansatte syg i 7,4 arbejdsdage i 2010. Det er det laveste antal sygedage nogensinde i den tid, hvor man regner gennemsnittet af sygedagene ud.

Det er Dansk Arbejdsgiverforening, der netop har offentliggjort nye de nye fraværstal for 2010, og chefkonsulent Thomas Qvortrup Christensen har et bud på, hvorfor det går den rigtige vej med sygefraværet:

- Fra januar 2010 skulle virksomhederne holde en samtale med medarbejderne efter senest fire uger fra første sygefraværsdag. Og dialogen mellem arbejdsgiver og lønmodtager er vigtig, når man vil hjælpe sygemeldte så hurtigt tilbage som muligt på jobbet. Vi tror, at de nye regler har haft en gavnlig effekt på at gøre det legalt at tale med sygemeldte, siger han til DI’s hjemmeside.

Kommunalt sygefravær større end i det private
Samlet set er det private sygefravær siden 2006 faldet fra næsten 10 arbejdsdage til 7,4 arbejdsdage. Også det kommunale sygefravær falder, mens de statsansatte ligger nogenlunde fast på ca. 8,7 arbejdsdage.

Sygefraværet for kommunalt ansatte er dog stadig på et langt højere niveau end private.

Fald for arbejdere og funktionærer
Sygefraværet er faldet både for arbejdere og funktionærer. For mandlige arbejdere er sygefraværet faldet med 0,4 %, mens det for kvindelige arbejdere er steget med 0,1 % til 5,4 % af den mulige arbejdstid.

For både mandlige og kvindelige funktionærer er sygefraværet faldet med hhv. 0,2 og 0,3 %.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101