23948sdkhjf

Voldsom vækst hos køkkenfirma: Fem ansatte omsætter for 30 millioner

Konkurrenternes fysiske butikker er gabende tomme i disse dage. Men ikke hos dette køkkenfirma, der blev startet for 15 år siden. De har et krisesikret, selvudviklet koncept.

- Vi oplever stor kundetilstrømning til vores butik i disse dage. Det er selvfølgelig en ærgerlig baggrund, men vi har en konstruktion, der gør, at vi ikke rammes af coronavirus, siger Birk Aagaard, indehaver af køkkenfirmaet Billigskabe.

Firmaets koncept går ud på, at det meste klares online. Både bestilling, betaling og konfigurering af køkkener, bordplader og skabe. Mange virksomheder gør noget lignende. Men Billigskabe går et skridt videre.

De har bygget deres egen softwarerobot, som omgående bestiller varerne direkte hos leverandøren i samme sekund, kunden har bestilt og betalt. Leverandøren sender bekræftelse til Billigskabes robot, der sender faktura til kunden.

Når varen er pakket og på vej, ryger der også en besked videre til kunden. Det hele er uberørt af menneskehånd.

Voldsom vækst
Billigskabe havde sidste år en vækst på hele 50 procent og en omsætning på 30 millioner kroner. Alligevel er her kun fem ansatte. De arbejder alle med salg og kunderådgivning.

Virksomheden modtager 40-50 ordrer om dagen. Hver kunde køber i gennemsnit for 6 - 8000 kroner af både stort og småt. Nogle skal bare have nye fronter eller dørgreb, andre en ny bordplade. Det er langt fra alle, der skal have helt nye køkkener.

- Vi har langt flere ekspeditioner og lavere gennemsnitligt ordrebeløb end vores konkurrenter med fysiske butikker, men det gør ikke noget. Vi sparer alt papirarbejdet, fordi det kører automatisk. Så vi tjener på alle ordrer uanset, hvor store de er, siger Birk Aagaard.

Normalt kan kunderne komme ind på Billigskabes kontor, der ligger i City Syd i Aalborg, og se vareprøver af materialer og nogle udstillingsmodeller. Det kan de ikke lige nu pga. coronavirus. I stedet kører sælgerne ud til kunderne med vareprøver og stiller dem på dørtrinnet. Så kunderne i ro og mage kan tjekke kvaliteten uden smitterisiko.

Køber arbejdskraft andre steder
Opgaver som markedsføring, bogholderi og programmering af firmaets robot, købes ude i byen. På den måde holdes omkostningerne nede.

- Det er lidt dyrere at købe ydelserne i andre firmaer. Til gengæld sikrer vi os, at det er de dygtigste folk, vi hyrer til opgaverne. Vi samarbejder med store marketingsbureauer og specialister indenfor IT til bla. Google Adwords, Facebook og Google Analytics. De folk ville vi aldrig kunne ansætte i så lille en virksomhed som vores. Det ville de slet ikke finde interessant nok, siger Birk Aagaard.

Han er 44 år og er uddannet kok. Han arbejdede i 10 år i Jomfru Ane Gade på Faklen og Fyrtøjet samt på krydstogtskibe, inden han trådte ind i køkkenbranchen. Han var tæt på at opgive flere gange. Men holdt ved. I dag høster han frugterne.

- De første år arbejdede jeg som handicaphjælper ved siden af. Jeg havde 6-7 månedlige 24-timers vagter. Alle øvrige dage knoklede jeg fra morgen til aften i firmaet. Det var hårdt, men jeg lærte at kæmpe, siger Birk Aagaard, der sammen med sin kæreste har to hjemmeboende teenagere på 19 og 17 år.

Satser på udlandet
Han forventer overhovedet ikke, at firmaets omsætning vil blive påvirket af coronavirus. Alle leverandører er danske med fabrikker i Danmark. De har ingen leveringsproblemer med råvarerne, da grænserne ikke er lukket for leverancer.

I 2020 forventer han en vækst på yderligere 50 procent i firmaet, uden at skulle ansætte mange nye folk.

I løbet af de næste tre-fire måneder forventer Birk Aagaard at åbne op i Norge, Sverige og England. Det kræver ansættelse af folk, der har de tre sprog som modersmål. Formodentlig i form af universitetsstuderende i svensk og norsk. I England har Birk en dansk ven i London, der skal hjælpe ham med at skyde konceptet i gang.

- Vores koncept er meget skalerbart. Det kræver ikke en kæmpeindsats at satse på nye markeder. Så nu skal det prøves af. Vi skal have vores robot rettet lidt til. Så det skal vores programmør arbejde på de næste måneder, så går vi i gang, siger Birk Aagaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095