23948sdkhjf

En nordjysk køkkensucces

Dybvad Køkkener fra 1966 henter overskud år efter år. Hemmeligheden er lave omkostninger, lokalt salg og tæt samarbejde med underleverandører.
Omsætningen i køkkenbranchen er styrtdykket de senere år, men i landsbyen Dybvad har en lille, ejerledet virksomhed formået at navigere udenom.

Ifølge Berlingske Research er Dybvad Køkkener en af blot tre producenter i branchen, der kan fremvise konstant overskud i de seneste tre regnskabsår.

Virksomheden er grundlagt i 1966 og beskæftiger i dag fire medarbejdere. Godt 80 % af omsætningen afsættes i lokalområdet, og i de sidste fem år har nettoresultatet ligget stabilt omkring 0,5 mio. kroner.

Hænger ikke på renter og investeringer
Ifølge ejerleder Per Smith, der har stået i spidsen for virksomheden siden 1996, er årsagen til succesen et lavt omkostningsniveau og et nært samarbejde med underleverandørerne:

- Vi har en del egenproduktion og lægger en del ud til underleverandører, og da det gik stærkt, sparede vi på investeringerne og øgede trækket på underleverandører. Så nu hænger vi ikke på renter og investeringer, siger han til Berlingske.

Også i indeværende regnskabsår, der følger kalenderåret, forventer Dybvad Køkkener at komme ud med overskud. Omsætningen er dog faldet med ca. 20 % fra de normale godt 5 mio. kroner, og Per Smith tror ikke, at krisen i køkkenbranchen er overstået endnu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093