23948sdkhjf

Renoveringsmilliarder kan redde danske tømrerjobs

De danske tømrermestre organiseret i Træsektionen under Dansk Byggeri ser det som en redningskrans, at der nu er åbnet for at bruge 30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til at renovere almene boliger over hele Danmark.

Med annullerede ordre, fyringer og udsigt til en omsætningsnedgang på mellem 10 og 20 pct. for mange tømrervirksomheder glæder de danske tømrermestre sig over, at der nu er afsat 30 milliarder kroner fra 2020 til 2026 på at renovere almene boliger over hele landet.

Træsektionens medlemmer er i øjeblikket hårdt ramt af aflyste ordrer grundet coronakrisen. En nylig undersøgelse blandt medlemmerne viser således, at knap 10 pct. af de ansatte allerede er opsagt eller hjemsendt, mens hver fjerde tømrermester forventer et omsætningsfald på minimum 20 pct. Derfor har man efterlyst tiltag og initiativer, så fyringer undgås.

– Covid-19 er et hårdt slag for branchen, og vi har endnu ikke set det fulde omfang af konsekvenserne. Vores medlemmer har derfor reageret meget positivt på udsigterne til øgede aktiviteter i den almene boligsektor, lyder det fra branchechef Jesper Salling Nielsen fra Træsektionen under Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

– Mange af vores medlemmer har de senere uger oplevet, at opgaver bliver aflyst og har dermed måttet se frem til at afskedige gode medarbejdere, efterhånden som de nuværende opgaver bliver færdige. Med en så massiv investering over hele landet, tegner der sig nye muligheder.

Positiv over klimavinkel
I Træsektionen er man ikke alene godt tilfreds med, at der er bragt store politiske tiltag i spil. Man glæder sig også over, at de massive investeringer er koblet sammen med en målsætning om, at pengene primært skal bruges på grønne investeringer for at reducere CO2 udledningen fra byggeriet.

– Som konstruktionsmateriale er træ et meget klimavenligt materiale i forhold til CO2 og kan give et væsentlig bidrag til at reducere CO2-belastningen. Derfor vil vi naturligvis promovere, at der også ligger en væsentlig CO2 reduktion, hvis man kan tænke mest muligt træ ind i renoveringen, siger Jesper Salling Nielsen, der samtidig fremhæver vigtigheden af at arbejde for at sikre den fine klima-konsensus, der var fokus på før corona-krisen.

På nuværende tidspunkt kan Træsektionen ikke sige præcist, hvor mange arbejdspladser der vil kunne skabes til medlemmerne. Men i 2020-2021 udløses de første 18,4 mia. og de forventes samlet set at kunne skabe ca. 11.000 jobs i den periode, ifølge regeringens beregninger. En stor del af disse jobs vil være hos landets tømrermestre og være med til at sikre, at der fortsat tages elever ind.

– Dermed er udmeldingen om aktivering af de mange midler til renovering af den almene boligsektor et rettidigt og kærkommet udspil, der helt sikkert vil holde hånden under beskæftigelsen, samtidig med at den grønne omstilling understøttes, lyder det afsluttende fra Træsektionen.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094