Meinhardt og Preben går nye veje: Fra butiksindretning til besøgspavilloner
Meinhardt Poulsen og Preben Givskov fra Sønderborg har gennem mange år indrettet butikker og hoteller. Men med et slag slog coronakrisen benene væk under deres vante forretning.
– Vi sad lige og kiggede ud i luften og ’rystede pelsen’, men ikke i mange halve timer, før vi begyndte at udtænke, hvordan vi kunne tegne og bygge et sikkert og hyggeligt besøgsrum til de mange syge og svage, som pludselig er adskilt fra deres familier, fortæller Preben Givskov.
Resultatet af mange tanker, beregninger og konstruktioner er Hjerterum – så vidt vides den første specialdesignede besøgspavillon, der er sat i serieproduktion og henvender sig til ældre og personer i risikogrupper, som ikke tåler at blive smittet med corona eller andre sygdomme.
Sådan virker Hjerterum Besøgsvognen, der har fået navnet Hjerterum, har to seperate indgange, så pårørende og den immunsvækkede kommer ind i hvert sit rum. Besøgsrummet er adskilt med glasvæg. Der er installeret højtalere, så det er nemt at føre en samtale i pavillonen. En teleslynge kan tilsluttes, så også de svagt hørende får det optimale ud af besøget. Besøgsrummet er konstrueret, så det let kan gøres klinisk rent efter hvert besøg. |
Sikkerhed frem for alt
Besøgspavillonen er en transportabel besøgsvogn, der hurtigt kan placeres og installeres ved plejehjem, bosteder, hospitaler og på hospice, og spørger man Preben Givskov har den også sin berettigelse, når corona-truslen er drevet over.
– Vi har udviklet den i samarbejde med Sønderborg Kommune, som sagde, der også skulle være et formål med den efter, fortæller han.
Som eksempel nævner Preben Givskov, at vognen kan tilpasses som sanserum, terapirum, massagerum eller noget helt fjerde, og dermed er der tænkt mange forskellige formål ind fra starten.
– Men det allervigtigste var, at den skulle være sikker, slår Preben Givskov fast.
Derfor har holdet bag blandt andre været i kontakt med Statens Seruminstitut, Styrelsens for Patientsikkerhed samt flere professorer fra landets universiteter for at sikre, at hygiejnen kan holdes helt i top.
– Det er for eksempel derfor, vi er endt med at bruge hærdet glas i stedet for plexiglas, for det kan simpelthen ikke holde til at blive sprittet af så mange gange.
Ud over landegrænserne
Planen er, at vognen skal komme i tre versioner: en helt simpel, malet vogn, en vogn beklædt med forskellige lameller samt en udgave, hvor hylder og rivenet sikrer, at der kan plantes blomster og grønne planter vognen rundt. Endelig er det planen, at der fremstilles en vogn med store vinduespartier, så der kan komme lys ind.
Corona inde på livet Bag Hjerterum står Preben Givskov, Meinhardt Poulsen samt investoren Dennis Rosengren Skjøth, hvoraf de to har haft coronaen tæt inde på livet. Dennis Rosengren Skjøth blev adskilt fra sin far, da han døde i starten af Coronakrisen, og Meinhardt Poulsens mor kunne fortælle om modløse ældre, der ikke måtte se familien. |
– På den måde kan de enkelte kommuner vælge det, der passer bedst til deres behov, fortæller Preben Givskov, der kan afsløre, at der allerede er kommet gang i salget.
– Vi har syv på vej ud af døren til Fåborg Kommune her i næste uge, så det er gået relativt stærkt, lyder det.
Og selvom Preben Givskov understreger, at besøgsvognen ikke er noget, man forventer bliver et økonomisk guldæg, så ser han potentiale uden for landets grænser.
– Det er planen, at vi skal ud over landegrænsen til eksempelvis Sverige og Tyskland, hvor der helt sikkert er lignende behov, men vi har ikke noget mål for, hvor meget vi skal tjene på det her; vi har først og fremmest gjort det, fordi det har været enormt givende at arbejde med, slår Preben Givskov fast.