23948sdkhjf

Vagtskifte: SMV’erne skifter topchef

De små og mellemstore virksomheder får en synlig frontfigur, der ikke er bange for at kalde en spade for en spade

Hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder i Danmark, SMVdanmark, får fra 1. juli 2020 ny administrerende direktør. Ane Buch, der igennem de seneste 11 år i spidsen for SMVdanmark har kæmpet for bedre rammevilkår for erhvervslivet, mod administrative byrder for de mindste virksomheder og andre SMV-mærkesager, går på pension. Ny administrerende direktør bliver vicedirektør Jakob Brandt.

Det er et generationsskifte, der har været planlagt i lang tid, som en del af SMVdanmarks strategi om at blive en mere synlig og slagkraftig organisation for selvstændige og små og mellemstore virksomheder - SMV'erne.

En styrket organisation gives videre
- Ane har med over 30 års ansættelse i organisationen været en helt afgørende profil i først Håndværksrådet og siden SMVdanmark. Som administrerende direktør har Ane de sidste 11 år stået for transformationen fra en organisation for håndværket til en bred erhvervsorganisation for SMV’er, og hun har sikret SMV’erne stor indflydelse på erhvervspolitiske dagsorden og skabt respekt for SMV’ernes rolle og potentialer for det danske samfund. Det er derfor en slagkraftig og synlig organisation, Ane nu giver videre, siger SMVdanmarks formand Niels Techen, der hilser Ane Buchs afløser velkommen.

- Vores nye administrerende direktør Jakob Brandt har over de sidste år vist, at han klart og tydeligt kan tale SMV’ernes sag i medier og overfor politikere og dermed sikre, at der bliver lyttet til de hundredetusindevis af selvstændige og små og mellemstore virksomheder, der udgør rygraden i dansk økonomi. Jakob har også fået SMV’erne til at forstå, at det er vigtigt at stå sammen og være medlem af SMVdanmark, så de mindre virksomheders dagsordner ikke overskygges af de store selskabers behov, siger Niels Techen.

SMV’erne har fået anerkendelse
- Jeg er stolt over, at det er lykkes at give de mange SMV’erne en klar og tydelig stemme i det danske samfund - og at opnå en anerkendelse af deres bidrag til skabelsen af nye job, praktikpladser og spændende udviklingsprojekter. Hver for sig har den enkelte lille virksomhed svært ved at påvirke den erhvervspolitiske dagsorden. Gennem SMVdanmark er det lykkedes at skabe synlighed om SMV’ernes betydning for både lokalsamfund og for udviklingen af et stærkt og konkurrence-dygtigt erhvervsliv, siger Ane Buch.

Stort behov for en organisation kun for SMV’er
- Coronakrisen har vist, at der er et behov for en organisation som SMVdanmark, der udelukkende taler selvstændige og SMV’ernes sag. Hos os kommer SMV’erne ikke i anden række efter de store virksomheder. Netop det at kæmpe for de selvstændige, der hver dag skaber arbejdspladser, ud-danner unge mennesker og skaber vækst og liv i alle dele af Danmark, giver mig en enorm energi og arbejdsglæde. Det er en megagod sag at arbejde for, siger SMVdanmarks kommende administrerende direktør Jakob Brandt og kommer med følgende eksempler på, hvor SMV’ernes sag skal kæmpes:

- Jeg vil kæmpe for fair vilkår for alle dem, der driver egen virksomhed. Det er ikke fair, at de skal vente 90 dage på at få betalinger fra store virksomheder. Det er ikke fair, at de ikke kan sælge til offentlige kunder, fordi opgaver udbydes i kæmpekontrakter. Det er heller ikke fair, at de i praksis ikke kan benytte mange af vores velfærdsydelser, som fx dagpengesystemet, selvom de betaler den samme skat som lønmodtagerne, siger Jakob Brandt.

SMVdanmarks sag ændres således ikke med den nye direktør, men Jakob Brandt lover, at det bliver mere markant.

Blå bog: Jakob Brandt
45 år
Opvokset i lille familievirksomhed
Uddannet cand.polit.
Karriere:
Cheføkonom i Håndværksrådet
Erhvervschef i Københavns Kommune
Vicedirektør i Akademikerne
Vicedirektør i SMVdanmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109