23948sdkhjf

33 år som tømrermester: Nu bliver sønnen medejer

Tømrermester Finn Vesterholm har taget næste generation ind som medejer

Tømrermester Finn Vesterholm har drevet selvstændigt tømrerfirma i 33 år. Gennem alle årene har firmaet været personligt ejet, men det er slut nu. I forbindelse med et løbende generationsskifte, hvor sønnen Jonas Vesterholm er blevet medejer, så har firmaet været gennem første fase af generationsskiftet. Firmaet er omdannet til et anpartsselskab, hvor Jonas er medejer.

Første fase begyndte for 5-6 år siden.

- Vi aftalte, at Jonas skulle deltage i kontorarbejdet i højere grad end arbejdet på byggepladserne. Formålet var at teste, om Jonas passede til kontorarbejdet og omvendt. Det gik, som det skulle, og efterhånden overtog Jonas flere og flere af mine opgaver – og mange af de nye kunder. I løbet af 2017 begyndte vi at tale om generationsskifte. Jeg trækker mig jo tilbage på et tidspunkt, og det var vigtigt, at Jonas var klar til - og ønskede - at tage over, siger Finn Vesterholm

Samtidig steg antallet af opgaver, så det var svært for Finn Vesterholm at nå det hele selv. Desuden handlede det også om at sende et klart signal til ansatte, kunder og leverandører om at firmaet fortsætter, selv om Finn på et tidspunkt trækker sig tilbage.

Med nye øjne

Generationsskiftet betyder blandt andet, at de ca. 25 medarbejderne ved, at deres job ikke forsvinder, når Finn Vesterholm en dag takker af, og at kunder og leverandører oplever kontinuitet.

- Det kan godt være, at kunder og leverandører vil opleve, at jeg tænker på en anden måde end Finn, fortæller Jonas Vesterholm. Jeg ser jo på firmaet med nye øjne, og jeg overvejer for eksempel at indføre en mere moderne sagsstyring.

- Men de gamle håndværksdyder bliver der ikke lavet om på - førsteklasses kvalitet til aftalt tid og pris. Det er også besluttet at beholde firmanavnet Tømrermester Finn Vesterholm – tilføjet et ApS, understreger Jonas Vesterholm.

Etablering af et selskab betyder også, at der skal være en direktør og en bestyrelse. Finn Vesterholm har fået titlen direktør, og såvel Finn som Jonas sidder i bestyrelsen, mens formandsposten besættes af Gynther Kohls fra Haderslev. Gynther Kohls er uddannet revisor og driver sit eget investeringsselskab. Samtidig er han formand for bestyrelsen i SønderjyskE og en række selskaber tilknyttet byggebranchen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109