23948sdkhjf

Kork-Kjeld har kastet sig over møblerne

Der er ingen tvivl om, at Kjeld Høholt er korkmand. Dels er det sådan, han præsenterer sig selv, og skulle man komme i tvivl, kan man bare kigge en ekstra gang på hans visitkort. Eller visitkork, skulle man måske sige, for som alt andet, Kjeld Høholt beskæftiger sig med, er kortet fremstillet af, ja, kork.

Gennem sin virksomhed Portocork arbejder han tæt sammen med den portugisiske korkkoncern JPS Cork Group, der på sine syv fabrikker producerer et utal af korkprodukter lige fra vinpropper til gulve. Her produceres også det korkskind, som er blevet udgangspunktet for Kjeld Høholts nyeste projekt.

– Den hedder Touro – altså ligesom tyr på portugisisk, siger Kjeld Høholt mens han vender skalstolen, så det karakteristiske knæk på benene kommer til syne.

Det startede egentlig med et forsøg i samarbejde med Viborg Sygehus, der ønskede at betrække nogle stole og en enkelt seng med kork.

– Fordi det er slidstærkt og smudsafvisende, er det et rigtig godt materiale til den slags, fortæller Kjeld Høholt, der efterfølgende arbejdede videre med idéen.

Dansk og begrænset

Han fik en dansk designer til at slå stregerne til en skalstol, og i samarbejde med fynske Hudevad Furniture blev den første prototype klar til Stockholm Furniture and Light Fair i februar.

– Resten blev leveret her i går (dagen inden messestart, red), siger Kjeld Høholt med et grin og slår ud mod de tre rækker stole, han har stillet op på efterårets Formland-messe.

Kjeld Høholt tilbringer i sagens natur en god del af tiden i Portugal. Alligevel var han ikke i tvivl om, at den nye stolesatsning skulle være helt og aldeles dansk.

– Det er et dansk design, og den er dansk produceret, og det har været vigtigt for mig, fordi det er en garant for kvalitet, fortæller han.

Allerede på de første timer af Formlands første dag har interessen ifølge Kjeld Høholt været stor, og blandt andet har et kursuscenter spurgt til muligheden for at købe 100 af de korkbeklædte Touro-stole. Kontraktmarkedet er da også rigtig interessant for korkentusiasten, slår han fast, og stolen er godkendt til det, men Kjeld Høholt er ikke interesseret i, at hans nye projekt skal ende med masseproduktion.

– Vi producerer 50 styk ad gangen, og sådan holder vi det, lyder planerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078