Innovation, formidling og udvikling gennem et helt årti
Hvad der startede som et lokalt midtjysk projekt, er i dag en international spiller. Development Centre UMT har i 10 år sørget for formidling og forankring af ny viden til danske livsstilsvirksomheder.
I de første år var fokus rettet mod møbel- og træbranchen, men i de senere år har centrets virke været med hele livsstilsbranchen for øje – navnlig inden for bolig og beklædning.
Gennem alle årene er der arbejdet med formidling af viden via tværfaglige projekter, samarbejde og netværk på tværs af brancher, videns-, forsknings- og uddannelsesinstitutioner.
Fra lokal til international aktør
For 10 år siden var Udviklingscenter for Møbler og Træ, som det hed dengang, et lokalt midtjysk projekt. Men behovet for en erfaren aktør indenfor innovations- og udviklingsprojekter er steget støt gennem årerne, og sidste år blev det nødvendigt at åbne en afdeling i København:
- I dag er vi et nationalt udviklingscenter. Vores fremtidige satsning er international, for globaliseringen kræver, at vi søger viden, samarbejdspartnere og inspiration på tværs af landegrænser. Det er en udfordring vi kan og vil imødegå, fastslår UMTs direktør Betina Simonsen.
Nytænkning og stabilitet
Direktør for Boel Living, Knud Boel Troelsen, har som bestyrelsesformand fulgt UMT gennem alle årene. Han mener, at netop innovation og nytænkning er bydende nødvendigt, hvis livsstilsbranchens virksomheder skal klare sig i den globale konkurrence:
- Innovation er ekstra vigtig i økonomiske krisetider. En stor undersøgelse viste i efteråret, at virksomheder, som samarbejder med forsknings- og vidensinstitutioner er fire gange så innovative som referencegruppen. Derfor er UMT en meget værdifuld partner for bolig- og beklædningsvirksomhederne, fordi centret forstår at aflæse behovet for udviklingsprojekter, sætte forskningsresultater i spil og skabe dialog og samarbejde på tværs af traditionelle skel, forklarer Knud Boel Troelsen.
UMT er sekretariat for Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning. De mange års erfaring med at identificere og implementere ny viden, så den kommer branchens virksomheder til gode, kan mærkes mener chefkonsulent ved Styrelsen for Forskning og Innovation, Morten Solgaard Thomsen:
- De mange år på banen betyder, at der er samlet en stor, solid og værdifuld bunke erfaringer, der trækkes på hver gang UMT og Innovationsnetværket søsætter nye aktiviteter. Det giver stabilitet og en høj succesrate, hvilket er afgørende for udvikling af danske virksomheder, siger han.
UMT fejrer de 10 år med et lille arrangement for virksomheder og samarbejdspartnere den 14. december 2011 kl. 14:00 – 17:00.
Fakta
• Development Centre UMT startede som et vækstmiljø under navnet Udviklingscenter for Møbler og Træ på Skive Teknisk Skole i 2001.
• I 2006 blev vækstmiljøet efter flere års fokusering på innovation og forskning til et regionalt teknologicenter placeret i Herning.
• I 2007 blev det besluttet at samle viden til træ- og møbelbranchen under et tag. Udviklingscenter for Møbler og Træ flyttede samme med Træ- og Møbelindustriens Kompetencecenter i Innovatorium i Herning.
• I januar 2009 samledes bolig- og beklædningsbrancherne i Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som UMT blev sekretariat for. UMT er desuden operatør og projektleder på mange spændende initiativer, så som Klyngemidtprogrammet, Cradle2cradle, JOIN, Pit Stop, Map of the Future, retail på Service Platform m.fl.
• I 2010 åbnede centret en afdeling på Philip de Langes Allé i København.