23948sdkhjf

Kastrup mander op midt i corona

Det går ikke altid som præsten prædiker. Det gælder for eksempel hos Kastrup Vinduet, der under corona har ansat 20 nye medarbejdere på fabrikkerne, hvor aktivitetsniveauet i øjeblikket ligger mere end 30 pct. højere end sidste år.

- Da vi stod i marts, troede jeg, det ville blive som under finanskrisen, hvor både forbrugere og bankerne sad på hænderne, så vi havde regnet med et rigtigt svært marked, fortæller Jan Larsen, adm. direktør i Kastrup Vinduet.

Allerede i april gik det dog bedre end forventet hos vinduesproducenten, der har fabrikker i Holstebro og Skive.

- De reduceringer, vi havde forudset, trak vi tilbage næsten med det samme, og da vi kom hen i maj, kunne vi se, vi ville få brug for flere hænder, fortæller direktøren, der kæder det høje aktivitetsniveau sammen med danskernes coronarelaterede renoveringslyst.

- Vores primære kunder er jo tømrermestre samt entreprenører, og som vi sælger til direkte, og det er helt klart hjemmerenoveringerne, der har skubbet på, fortæller direktøren.

Festen fortsætter
I øjeblikket ligger Kastrup Vinduet 20-30 pct. foran årets budget, mens sidste års aktivitetsniveau er trumfet med mere end 30 pct. Og Jan Larsen ser ingen tegn på, at festen ebber ud lige med det første.

- Nu er der jo lige blevet frigivet mere end 30 milliarder af de indefrosne feriepenge, og i og med folk stadig ikke kan rejse, forventer jeg, at renoveringsbølgen fortsætter, fortæller han.

Og mens en del af branchen kigger mod projektmarkedet med en vis bekymring, er Jan Larsen også her optimistisk.

- Lidt overraskende har jeg faktisk indtryk af, at projektmarkedet fortsætter med samme hastighed; der er i hvert fald mange projekter, der stadig bliver finansieret, og vi ser en hel del komme i udbud, lyder det om den del af forretningen, der tegner sig for omtrent halvdelen af Kastrup Vinduets omsætning.

Marginerne under pres
Jan Larsen vil ikke udelukke, at en anden coronabølge kan få betydning for investeringslysten og de store projekter, men skulle de ske, har branchen ifølge vinduesdirektøren endnu en livline.

- De frigivne midler fra Landsbyggefonden har vi endnu ikke mærker noget til, så skulle projektdelen falde, er jeg egentlig ret optimistisk i forhold til, at der vil blive investeret i renovering af de almene boliger, hvilket med 99 procents sikkerhed også betyder udskiftning af vinduer, og forhåbentligt vil der vises ansvarlighed og købe vinduer og døre som produceres i Danmark, forklarer Jan Larsen.

For Kastrup Vinduet bød 2019 på fremgang over hele linjen, og selvom direktøren afviser at sætte tal på, er det den klare forventning, at 2020 bliver endnu bedre. Træerne vokser imidlertid ikke ind i himlen, og Jan Larsen lægger ikke skjul på, at de store vindueskoncerner de seneste år i høj grad har domineret markedet.

- Det betyder, at markedet er meget prisbilligt stadigvæk, så selvom vi har rigtig meget at lave, og der er fuld damp på kedlerne, laver vi ikke en masse penge på det, fortæller han.

Læs mere fra brancheanalysen:
Landets største vinduesproducenter har bremset blødningen
Idealcombi savner fordums forudsigelighed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095