23948sdkhjf

Østjylland ensretter reglerne for byggeaffald

– Den her ensretning af reglerne, gør det meget enklere og mere gennemskueligt for alle parter. 

Ordene kommer fra Richard Kristensen, projektleder i Kingo Karlsen, som har hovedsæde i Silkeborg og er en af landets allerstørste nedbrydningsvirksomheder. Dermed er det en af de virksomheder, der for alvor vil mærke, at de 12 kommuner i Business Region Aarhus ved årsskiftet har indført fælles grænseværdier for farlige og skadelige stoffer i byggeaffald. Det skriver Business Region Aarhus i en pressememeddelelse. 

Business Region Aarhus består af kommunerne: Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus.

Med ensretningen af reglerne vil de 12 kommuner gøre det nemmere og mere enkelt for entreprenører og nedrivningsfirmaer i Østjylland at komme af med byggeaffald. Med ens grænseværdier for en række potentielt skadelige stoffer i byggeaffald vil virksomhederne blive mødt med de samme krav og forventninger i hele Business Region Aarhus. 

Richard Kristensen fra Kingo Karlsen uddyber, at det ikke bare er de forenklede regler, han ser som en fordel: 

– De her nye regler giver jo også en mere lige konkurrencesituation imellem os entreprenører, fordi den skaber mere gennemsigtighed. Det gør det sværere for de virksomheder, som ser stort på reglerne at fortsætte den praksis, siger Richard Kristensen, som også forventer, at harmoniseringen vil styrke dialogen: 

– Vi slipper jo for de her lange drøftelser i hver enkelt kommune, som hidtil er opstået, fordi regler og tolkninger har været forskellige. Så dialogen med kommunerne vil blive nemmere, men jeg tror også, at den øgede gennemsigtighed vil styrke forståelsen hos vores kunder og bygherrerne, fortæller han i pressemeddelelsen. 

Dobbelt gevinst

Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune, udtrykker glæde over, at harmoniseringen nu er en realitet, og at erhvervslivet tager godt imod den. En fælles kommunal løsning, så det bliver lettere for virksomhederne i Østjylland, var afgørende for ham, lyder det: 

– Det er meget vigtigt, at vi har styr på vores byggeaffald og de skadelige stoffer, som det indeholder, siger Kasper Glyngø i pressemeddelelsen tilføjer:

– Det skal være så enkelt som muligt at komme af med byggeaffald. Det er til gavn for alle – også miljøet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125