23948sdkhjf

Årets navne: 11 markante direktørskifter

Der er blevet skiftet ud på en række af branchens direktørposter i det forgangne år, hvor blandt andre Hay, Actona og Dinesen har sat en ny mand på topposten. Her kan du få genopfrisket 2021’s mest opsigtsvækkende udskiftninger.

I januar meddelte Thomas Dinesen, at han efter 33 år i front for den hæderkronede familievirksomhed var klar til at give tøjlerne videre til 35-årige Dennis Stockholm. Efter 122 år som ejerledet virksomhed har plankeproducenten dermed overladt direktørstolen til en, der ikke deler navn med det fortsat familieejede foretagende – han har dog forsikret, at familiens værdier også fremover vil være pejlemærke i hverdagen.

I samme uge valgte Henrik Holmris efter 25 år i front for Holmris B8 at skifte posten som adm. direktør ud med rollen som kreativ direktør. Topposten overlod han til Flemming Windfeld, der blev hentet ind fra en tilsvarende stilling hos System Frugt, og som ifølge Henrik Holmris kom med ”en masse ledelseserfaring og masser af struktur i forhold til at drive og optimere en virksomhed”. 

I marts kunne Hay meddele, at direktørstolen atter var besat, efter Henrik Steensgaard i december forlod posten til fordel for modevirksomheden Masai. Den nye mand på posten er britiske Henry Jones, hvis tidligere karreiere blandt andet har budt på mere end 20 år som global salgs- og marketingdirektør hos britiske Designers Guild.

Den 1. april havde Jimmi Mortensen officielt første arbejdsdag som adm. direktør hos Lars Larsen Group-ejede Actona Company. Han overtog tøjlerne efter Torben Villadsen, der efter 6 år på posten – og 25 hos Actona alt i alt – valgte at trække sig ved udgangen af 2020.

Siden har den nye direktør, der kom fra topposten hos Flügger, kunnet offentliggøre både et rekordregnskab og et opkøb, men den tidligere har heller ikke ligget på den lade side. I årets løb har Torben Villadsen således købt sig ind i både en finer- og panelproducent samt en producent af plejeprodukter og er indtrådt i bestyrelsen hos Hammel Furniture.

Også møbelproducenten Mater satte i foråret en ny mand i front, da stifter Henrik Marstrand overlod stolen til Ketil Årdal. Det skete i forbindelse med en større to-cifret millioninvestering fra growth-fonden, Nordic Alpha Partners (NAP), blandt andet skal ruste møbelproducenten til sit internationale gennembrud

I juni valgte bestyrelsen hos Ege Carpets at udskifte det mangeårige direktionsmakkerpar John Vestergaard og Svend Aage Nielsen med 55-årige Rune Stephansen, der et år forinden havde forladt topposten hos køkkenkoncernen Nobia Danmark. Den nyslåede tæppedirektør kunne efterfølgende fortælle, at ja’et til den nye post ikke havde krævet mange spekulationer.

Nordjyske Sackit, der i 2021 sikrede sig ottende toplinjerekord i træk, fik i sensommeren ny majoritetsejer såvel som direktør. Her øgede Peter Terkelsen sin andel i virksomheden fra 10 til 60 pct., og indtrådte på direktørposten efter Peter Rasmussen, som i samme ombæring blev købt ud.

 

I september offentliggjorde Lars Larsen Group, at Jysk-direktør Jan Bøgh i 2022 rykker et trin op i familiekoncernen, når han i den nyoprettede stilling som CEO og President for Lars Larsen Retail Group får ansvar for alle koncernens detailselskaber. Hans arvtager på topposten i Jysk bliver nuværende Ilva-direktør Rami Jensen, som i Ilva efterfølges af 47-årige Martin Hallund.

Endelig fandt brancheforeningen Træ og Møbelindustrien – TMI i december en efterfølger til Hanne Sundin, der i september valgte at forlade posten efter 11 måneder. Ny på posten er Lærke Flader, der kommer fra en stilling som branchechef og talsmand for Dansk e-mobilitet i Dansk Energi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063