23948sdkhjf

Træfirmas stålben ansætter ny adm. direktør

Nordic Build, selskabet bag et præfabrikeret byggesystem til tag og facade, ansætter den tidligere Taasinge Elementer-direktør Frank Henningsen som ny adm. direktør. Det oplyser det fynske selskab i en pressemeddelelse

Siden Taasinge Elementer for 4 ½ år siden købte rettighederne til et nyt præfabrikeret byggesystem og etablerede Nordic Build med egen produktion i Ryslinge på Fyn er der investeret et betydeligt millionbeløb i udvikling, test og markedsmodning af de stålbaserede tag- og facadeelementer. 

– Ordrebeholdningen i Nordic Build har nået et niveau, der kræver flere ledelsesmæssige kompetencer. Martin Tholstrup, adm. direktør i Taasinge Elementer

Nu er selskabet for alvor klar til at flytte fokus fra udvikling til drift - og her spiller Frank Henningsen en nøglerolle, lyder det.

Den nyudnævnte direktør er uddannet produktionsingeniør samt HD i logistik og supply chain og har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med ledelse inden for supply chain og produktion. Blandt andet hos Ib Andresen Industri samt hos Taasinge Elementer, hvor han i rollen som direktør for supply chain var med i den spæde opstart af netop Nordic Build.

– Ordrebeholdningen i Nordic Build har nået et niveau, der kræver flere ledelsesmæssige kompetencer. Først og fremmest skal produktionen gøres skalérbar, så vi sikrer, at alle projekter leveres til tiden og i den rette kvalitet, siger Martin Tholstrup, der er adm. direktør i Taasinge Elementer, i pressemeddelelsen.

Nordic Build - Elementer i stål, komposit og mineraluld

Nordic Build-systemet er opfundet af arkitekt og udviklingsdirektør Nikolai Kjær ud fra en vision om at skabe et industrielt produceret byggesystem i uorganiske materialer, hvor materiale- og energiforbrug er reduceret , og hvor en høj grad af præfabrikation bidrager til en mere effektiv byggeproces.

Det lette element er opbygget som en isoleret i-bjælke med en tyndplade i stål på begge sider og en glasfiberarmeret kompositplade som krop. Konstruktionen giver mulighed for spændvidder i tag på op til 12 meter. Samtidig er systemet designet, så det er muligt at montere facadeelementer indefra. Og i tråd med den cirkulære tankegangs krav kan elementerne nedtages og genanvendes.

Markante projekter i Aarhus og København

Nordic Build har i det seneste års tid oplevet en stigende efterspørgsel. I den kommende tid skal der således produceres facadeelementer til det 17 etager høje ungdomsboligprojekt BaseCamp Katrinebjerg i Aarhus og tagelementer til det nye Ikea-varehus ved Dybbølsbro i København. 

– Vi har i dén grad fået hul på salget i Nordic Build, og det bliver nu min opgave at sikre, at produktionen og de interne processer kan følge med. Det er en rigtig spændende udfordring, der ligger godt til mig og min profil, siger den nye direktør.

Forventer sorte tal i år

Pt tilbyder Nordic Build elementer til tag og ikke-bærende facader. Men inden for de næste 12-24 måneder udvides sortimentet med elementløsninger til bærende facader, lejlighedsskel og etagedæk, så firmaet kan tilbyde et komplet præfabrikeret råhus.

– Vi har brugt lang tid på at markedsmodne produktet. Også længere tid, end vi på forhånd havde regnet med, fortæller Martin Tholstrup.

– Men nu går vi ind i en ny fase med Nordic Build og retter vores fulde fokus mod at skabe en profitabel forretning med sorte tal på bundlinjen allerede i år, tilføjer han.

Nordic Build A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste -0,582 -0,818 -1,978
Primært resultat -3,286 -5,575 -11,728
Resultat før skat -5,156 -4,890 -6,912
Årets resultat -4,022 -3,814 -5,499
Egenkapital -16,100 -12,078 -8,263
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095