Mangel på møbelsnedkere
Der er ikke mange unge i dag, der vælger at uddanne sig til møbelsnedker. Arbejdet er et fremstillingsarbejde, hvor hverdagen består af forarbejdning af træ samt formgivning af materialet til forskellige møbler.
- Vi laver jo det samme. Forskellen er bare, at mens vi bruger det gamle værktøj, tager maskinsnedkerne maskinerne til hjælp. Men vi kan begge lave møbler, siger møbelsnedker Thomas Thomsen, hos NJA Møbler i Nors til Thisted Dagblad.
At bliver møbelsnedker kræver først og fremmest forkærlighed for træ, dernæst at man har skruet hænderne rigtigt på. Arbejdet er et håndværksarbejde, der kræver megen koncentration og kreativitet.
I uddannelsen til møbelsnedker er eksamen ikke en skriftlig redegørelse af træet og dets muligheder, men derimod at udarbejde et produkt - eksempelvis en skrivepult, informerer avisen.
For Thomas Thomsen hos NJA Møbler har uddannelsen som møbelsnedker været et helt naturligt valg. Allerede som ganske ung var han interesseret i at arbejde med træ og se resultatet af sit arbejde komme hurtigt til syne, som arbejdet skred frem, skriver avisen.
Som møbelsnedker fremstiller man forskellige møbler af træ – lige fra borde og stole over til butiksinventar. Møblerne formgives af en arkitekt, som møbelsnedkerne bringer til livs med sit værktøj.