Dane-Wood gør Tyskland til nyt hjemmemarked
Trægulvsproducenten fra Kolding opruster på det tyske marked, hvor man fremover går målrettet efter specialbutikker.
Det fortæller Claus Balsby, direktør og medejer af Dane-Wood A/S, som netop nu er i gang med at udvikle et nyt prestigeprodukt målrettet de ti procent af de tyske kunder, der ønsker de meste eksklusive varer: 40 centimeter brede og fire meter lange egeplanker med renæssance-look. Træet skæres af 200 år gammelt egetræ fra Polen.
Dane-Wood har base i Kolding, hvor virksomheden råder over 450 kvadratmeter stort kontor og showroom med smukke trægulve som underlag. Dane-Wood sælger gulve i Danmark, Østrig, Schweiz, Tyskland, Norge, Sverige, Italien, Spanien, England, Frankrig og Tyrkiet med de tysktalende lande og England som de primære markeder. Men Kolding er det eneste sted, hvor Dane-Wood har eget showroom, mens al øvrig handel går via grossister og detailhandlere.
- Kolding er det eneste sted, hvor private kunder kan komme og se vores produkter. På den måde bevarer vi også føling med, hvad privatkunder ønsker. Vores danske og nordtyske forhandlere benytter vores showroom meget, fortæller Claus Balsby, der blandt de mere eksotiske indslag har haft kunder fra Thailand i showroomet.
Tidligere lå virksomheden i Viborg, men flyttede til Kolding for tre år siden for blandt andet at have den centrale placering midt i landet tæt ved motorvejene.
Dane-Woods træ sendes fra lageret i Kolding til hele Europa, medmindre forhandlere eller kunder selv bestiller hele containere direkte fra Dane-Woods fabrikker i Kina, hvor træet skæres og forarbejdes til gulvplanker, inden det sendes tilbage til Europa.
- Kina har meget træ, men mangler for eksempel fyr og ask med brunkern, som vi derfor sender til Kina til forarbejdning. Meget af træet henter vi fra Polen, og det sendes som hele stammer til Kina. Der er stor forskel på, hvordan eg ser ud i Danmark og Kina, så vi må indrette os efter kundernes ønsker og derfor importere og eksportere forskellige typer eg fra forskellige lande. For eksempel vil man længere sydpå i Europa gerne have egetræ med knaster som i europæisk eg, mens vi i Danmark ikke vil have knaster i egetræ, forklarer Claus Balsby.