Loyalitet på arbejdsmarkedet
Ny undersøgelse viser, at danskerne med glæde flytter over til virksomhedens værste konkurrent, hvis lønchecken er højere der. Kun 8 % af danskerne er loyale overfor sin nuværende virksomhed – og vil således ikke arbejde hos konkurrenten.
Hele 45% kræver dog en lønforhøjelse for at skifte, mens 6% kræver en forfremmelse. Mest overraskende er nok at hele 16% overhovedet ikke stiller krav og glædeligt ville skifte til konkurrenten uanset hvad.
Undersøgelsen viser dog samtidig, at loyaliteten i Danmark ikke er væsentligt anderledes hos vore nordlige naboer i Skandinavien.
Er lønnen højere er 41% af svenskerne villige til at skifte, mens hele 49% af nordmændene har lønforhøjelsen som en forudsætning for at skifte til konkurrenten.
I forhold til danskerne er svenskerne noget mere interesseret i at arbejde for konkurrenten, da hele 19% faktisk er villige til at skifte uanset hvad, mens det hos nordmændene svarer mere til forholdende i Danmark, da det kun er 15% der ikke stiller krav og er villige til at skifte uanset hvad.
- På den ene side er det skræmmende, at så mange i Danmark og Skandinavien faktisk næsten hellere vil arbejde hos konkurrenten end på deres nuværende arbejdsplads. Det kunne tyde på, at udtrykket ”græsset er altid grønnere hos naboen” faktisk lever i bedste velgående på arbejdsmarkedet. På den anden side viser det vel også med alt tydelighed, at vi ikke længere betragter vore konkurrenter som egentlige modstandere, men mere som en form for kollegaer, udtaler CEO. Ricki Vejsmose hos Job-Support Danmark.
Ricki Vejsmose mener, at illoyaliteten, der hersker, måske kan skyldes, at virksomheder i dag netværker så meget, at grænserne fra virksomhed til virksomhed er mindre tydelige end tidligere.
Derfor anbefaler Ricki Vejsmose, at virksomheder skaber et tættere tilhørsforhold mellem de ansatte og arbejdspladsen ved inddragelse af den enkelte medarbejder i virksomhedens grundlæggende værdier og visioner set i forhold til konkurrenten.
Kilde: Job Support Danmark.