23948sdkhjf

Møbel-Gruppen vinder stor ordre i Køge

Køge Kommune har netop bestilt 3.500 nye sæt borde og stole til sine skoler. Ordren på knapt 5 mio. kr. er gået til Møbel-Gruppen A/S i Holbæk.
80 procent af eleverne i Køges 4.-10.klasser kan se frem til en ekstra julegave i år. De får nemlig skiftet borde og stole ud, så de fremover sidder ekstra godt i timerne. Køge Kommune bruger i alt 4,7 mio. kr. på de nye møbler, som leveres af Møbel-Gruppen A/S.

Med den store ordre, der omfatter leverancer til 17 skoler, fortsætter Møbel-Gruppen en positiv udvikling med vækst og øget indtjening for tredje år i træk.

Ingen krise – tværtimod
Holbæk-virksomheden har rødder tilbage til 1960 og fik sin nuværende form i 2005, da bestyrelsen i Papirgården A/S besluttede at udskille sine møbelaktiviteter i et selvstændigt selskab.

Dengang var indretning af kontorer det største forretningsområde, men med krisens indtog faldt gik markedet for traditionelle kontormøbler ned, og Møbel-Gruppen måtte se sig om efter nye muligheder. For tre år siden lykkedes det at få forhandlingen på skolemøbler fra tyske VS, og siden er det kun gået én vej:

- Vi har haft et rigtigt, rigtigt godt efterår og ligger cirka 50 procent over omsætningen fra sidste år, der var et rekordår, fortæller direktør og indehaver Michael Huus til Wood Supply.

- VS-skolemøblerne vinder meget frem i Danmark netop nu, så vi er kommet ind på det helt rigtige tidspunkt. Stolen, vi leverer, er designet af Verner Panton og er vel solgt i omkring 200.000 eksemplarer på det danske marked de sidste par år. Netop nu er vi desuden ved at levere inventar til den nye Vilhelmsro Skole i Fredensborg, så hos er der ingen krise – tværtimod, tilføjer han.

En væsentlig del af et godt undervisningsmiljø
Køge Kommunes nye møbler forventes at være ude i klasselokalerne i ugerne omkring jul, og for Johnna Stark formand for kommunens Børne- og Ungdomsudvalg, er der tale om en vigtig investering:

- Gode møbler er en væsentlig del af et godt undervisningsmiljø. Sidder man godt, er det også nemmere at suge ny viden til sig gennem skoledagen. Derfor har vi prioriteret at skifte møblerne ud på de skoler, hvor der trænger til det.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at eleverne også selv synes, at det er gode møbler. Derfor har både elever og skoleledere været med til at afprøve de forskellige møbler, så vi har fundet frem til de helt rigtige, fortsætter hun.

Hovedparten af de møbler, der udskiftes, er fra 1990-92. De nye møbler er valgt ud fra komfort, robusthed og neutrale farver, så de kan holde i lang tid. Desuden er der lagt vægt på, at borde og stole let kan flyttes rundt for at give mere fleksibilitet og understøtte en tidssvarende undervisningsform.

- Med ordren sikrer vi os, at de fleste 4-10 klasser vil få nye møbler. Næste skridt bliver at undersøge, hvor vidt – og i givet fald hvordan – det også er muligt at skifte møblerne ud i de mindre klasser, sådan at vi kommer hele vejen rundt, slutter Johnna Stark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074