23948sdkhjf

Nu forkortes betalingsfristen til 30 dage

Et bredt flertal i Folketinget har skærpet reglerne for betalingsfristen, så den fra 1. marts i år er på bare 30 dage for både offentlige myndigheder og B2B-handel.
Fristen for betaling mellem virksomheder og det offentlige samt i handler mellem to virksomheder harmoniseres nu, så den i begge tilfælde er på 30 dage.

Det sker, efter at samtlige partier i Folketinget – med Enhedslisten som den eneste undtagelse – har omsat EU’s direktiv for betalingsfrister til dansk lovgivning.

Ændringerne, der er skrevet ind i den såkaldte ”Rentelov”, træder i kraft pr. 1. marts 2013 og medfører ifølge Dansk Erhverv blandt andet, at:

• Offentlige myndigheder skal betale for varer og tjenesteydelser inden 30 dage efter modtagelse af faktura. Modtages fakturaen før leverancen gælder de 30 dage fra leverancetidspunktet.

• Datoen for fakturaens modtagelse ikke kan gøres til genstand for en kontraktlig aftale mellem debitor og kreditor. Leverandøren bestemmer altså som udgangspunkt selv, hvornår han ønsker at sende en faktura, og kan ikke tvinges til at acceptere, at fakturaen først må sendes ½ år efter leverancen er leveret.

• Virksomheder som udgangspunkt skal betale deres regninger inden for 30 dage, medmindre parterne udtrykkeligt aftaler andet, og hvis det ikke er klart urimelig for kreditor.

• Den lovbestemte rentesats ved for sen betaling forhøjes til 8 procentpoint + Nationalbankens udlånsrente.

Det indskærpes altså med andre ord, at 30 dage er den normale betalingsfrist for handel mellem virksomheder, ligesom muligheden for at aftale op til 60 dages betalingsfrist uden den anden parts enighed udgår.

Det er i øvrigt værd at notere sig, at det fortsat er muligt for parterne at indgå aftale om betalingsplaner, hvor betalingerne falder i rater. Endvidere skal det nævnes, at det i tilfældet med internationale handler er sælgers lands lov, der gælder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081