23948sdkhjf

Jysk er godt forberedt

Den danske møbel- og sengetøjskæde har igennem det sidste år arbejdet målrettet med den nye skærpede lov for import af træ og træbaserede varer.
En af de virksomheder, der bliver berørt af de nye EU-regler, der begrænser import af produkter med træ eller papir fra lande uden for EU, er Jysk.

For Jysk kan de nye regler få den konsekvens, at der er produkter, som virksomheden bliver nødt til at droppe:

- Ja, der kan godt være produkter, som vi ikke længere kan købe på grund af de store krav til dokumentation i EU’s forordning om ulovligt træ, EU-TR. Særligt træprodukter af kompositmaterialer stammer fra mange forskellige kilder og kan derfor få problemer med at leve op til kravene om dokumentation. Det er også en problemstilling, som EU selv har beskrevet, fortæller Communications & CSR Director Jonas Schrøder, Jysk Nordic.

Jysk har i øvrigt i god tid forberedt sig på de nye regler:

- Vi har igennem det sidste år arbejdet målrettet med EU-TR. Blandt andet har vi holdt møde for vores leverandører, så de ved, hvad de skal sikre fremadrettet. Vi opfylder allerede i dag en del af de nye regler, da størstedelen af vores havemøbler i hårdttræ er FSC-certificerede. Vi er bekendte med, at FSC-certificering ikke i alle tilfælde lever 100 procent op til EU-TR-reglerne, men det er et stort skridt på vejen, påpeger Jonas Schrøder.

Jysk bakker de nye regler op
Selv om reglerne rusker op i forretningsgangene, får EU-TR Jysk ’s fulde opbakning:

- EU har påvist, at en del af det træ, der indføres, stammer fra illegale kilder. Derfor synes vi, at det er en god idé, at der kommer regler på området.

Læs også: Hvad betyder EU’s tømmerlov?

Ifølge reglerne skal hver enkelt virksomhed fremover kunne opdatere og evaluere sin import af det berørte træ eller papir, så uregelmæssigheder bliver synlige. Det kan man enten gøre ved at oprette sit eget due diligence system eller få hjælp fra et EU-godkendt overvågningsorgan. Jysk vil dække sig ind med forskellige løsninger:

- Vi vil til en vis grad selv opdatere og evaluere due diligence-systemet, men vi er også medlem og medstiftere af The Forest Trust - TFT. Den har netop udviklet en ny database, som kaldes SURE, til at styre EU-TR, så vi har allerede etableret et samarbejde med dem. Ligeledes har mange af vores leverandører indgået aftale med TFT og det nye SURE -system. Vi har også leverandører, som anvender andre overvågningsorganer, for eksempel NEPCon, slutter Jonas Schrøder.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062