Ilva og Idemøbler skal ud i verden
Lars Larsen vil bruge de næste par år på at styrke de eksisterende butikker. Men på længere sigt er målet at skabe en af verdens førende møbelkæder.
I et interview med Politiken fremhæver Lars Larsen, at han, i kraft af sin succesrige Jysk-koncern, er i besiddelse af en omfattende viden inden for områder som økonomistyring, logistik, it, indkøb og markedsføring. For de to møbelkæder er der således en hel del synergier at høste ved at læne sig op ad især Jysk, som i dag er etableret i 35 lande verden over, men også møbelkæden Bolia.com, som ligeledes indgår i koncernen.
- Ilva dækker det spænd, der er mellem Bolias designprodukter i den dyrere ende og det meget prisbillige sortiment i Jysk. De tre sammen kan blive et stærkt bolighus ude i verden, men jeg kan da også godt se et bolighus for mig, hvor alle fire koncepter, Jysk, Idemøbler, Ilva og Bolia, er med, så der er noget for enhver smag. Men der bliver ikke noget med at smelte de fire kæder sammen, de skal være selvstændige enheder, siger Lars Larsen i interviewet.
Flere arbejdspladser i produktionsvirksomhederne
Jysk har en del leverandører til fælles med Idemøbler og Ilva, og kæderne får dermed en endnu større indkøbsstyrke end hidtil. Lars Larsen tror dog ikke, at leverandørerne er kede af, at der nu kommer en styrket indkøber – heller ikke selvom det kan presse priserne.
- Netop den større volumen betyder, at de kan købe bedre maskiner, at de kan producere jævnt året rundt uden voldsomme udsving, hvor der skal fyres medarbejdere den ene dag og ansætte det dobbelte i højsæsonen. Faktisk skyldes en del af den succes, vi har oplevet i Jysk, at vore leverandører kan have lige mange ansatte alle årets 365 dage. Og med møbelsatsningen kan det blive til flere medarbejdere i produktionsvirksomhederne, siger han til Politiken.