23948sdkhjf

En hyldest til Mogensen og Wegner i Milano

Studerende fra de danske arkitekt- og designskoler genfortolker møbelklassikere fra 100-års jubilarerne Børge Mogensen og Hans Wegner. Resultatet skal udstilles på møbelmessen i Milano til april.
Verdens største møbel- og designmesse, Salone Internazionale del Mobile, løber af stablen d. 8.-13. april 2014, og igen i år går de danske design- og arkitektskoler sammen om at sætte fokus på dansk design.

Det er Kunstakademiet, Designskolen i Kolding, Arkitektskolen i Aarhus og TEKO, der står side om side i Milano. Formålet er at synliggøre nye, opkommende talenter fra den danske møbelscene.

- Vi skal bygge videre på den stigende internationale opmærksomhed omkring al den nyudvikling, der i disse år sker i den danske møbelbranche. Og netop i år kan vi i dén grad vise, hvordan fremtiden skabes ud af fortiden, siger direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som står bag det fælles initiativ.

Guldalderen i dansk design
På messen viser skolernes næsten færdige kandidater noget helt nyt og unikt, inspireret af de gamle danske møbelmestre. Børge Mogensen og Hans Wegner ville begge være fyldt 100 år i 2014, og som en hyldest til dem, har skolerne fået til opgave at bruge de to kendte møbelarkitekter som afsæt for et undervisningsprojekt, der munder ud i udstillingen på møbelmessen i Milano.

Mogensen og Wegner var begge med til at udvikle og sætte dagsordenen for det, vi i dag kalder for ’guldalderen’ i dansk design, og deres ikoniske møbler fremstår for mange som symbolet på dansk møbeldesign. Betina Simonsen forklarer, at det derfor er spændende at bruge dem i international sammenhæng og lade dem være udgangspunktet for design- og arkitektskolernes udstilling.

- Samarbejdet er ikke kun til gavn for de studerende, skolerne og deres indbyrdes samarbejde, men også for møbelproducenterne en mulighed for at være med til at løfte arven fra tidligere danske designikoner. Og så vil udstillingen givetvis endnu en gang pirre udlandets interesse for dansk design, siger Betina Simonsen.

’Danish’
Skolerne har grebet opgaven an på forskellige vis. Imens Kunstakademiets studerende ud fra en analyse af møbelklassikerne kommer med nye bud på fremtidens møbeldesign, sætter Arkitektskolen i Aarhus de studerende til at udføre nyfortolkninger af forbilleders møbeldesign – som Wegner og Mogensen selv gjorde det i deres tid.

På TEKO undersøger de studerende, hvorfor møblerne var noget særligt – og hvad der skal til for at gentage succesen. Designtalenter fra Designskolen i Kolding viser under temaet ’Framing Enterprise, The Tube’, de faglige metoder og kunstneriske færdigheder, designerne har forfinet og justeret i samarbejde med engagerede producenter med henblik på at skabe forandring gennem fælles design praksis.

Den fælles promovering af de danske talenter og studerende sker under navnet ’Danish’. De studerende er i gang med projekterne netop nu, så derfor er det ikke muligt at vise billeder af produkterne til den kommende udstilling.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131