23948sdkhjf

Gabriel leverer bedste regnskab nogensinde

Den nordjyske producent af møbeltekstiler fortsætter den positive udvikling og sætter ny salgs- og indtjeningsrekord i det netop fremlagte 2013/14-regnskab.
Gabriel har afsluttet 2013/14 med et resultat på 27,8 mio. kr. før skat i et regnskabsår, hvor det lykkedes at øge omsætningen for femte år i træk – denne gang med 6 % til 281,8 mio. kr. Aalborg-virksomheden slår dermed akkurat sin hidtidige omsætningsrekord fra 2006/07 med 2,1 mio. kr., og både omsætning og resultat er det bedste i Gabriels 163 år lange historie.

Salget i Danmark er steget med 24 % til 30,5 mio. kr. og kan primært henføres til øget salg af møbelstoffer samt tilskæring, syning og polstring.

Generelt kan Gabriel konstatere fortsat vækst på stort set alle markeder og i alle forretningsenheder, og virksomheden høster dermed frugterne af de senere års oprustning inden for primært salg, produktudvikling og forretningsudvikling.

- Det er resultatet af denne fortsatte indsats, der har sikret fremgangen i omsætning. Det kan konstateres, at såvel produktudvikling som udvidelser af salgsstaben med dedikerede key account managers har en overskuelig tilbagebetalingstid og medvirker til udvidelse af potentialerne i samtlige forretningsenheder.
Realiserede produktivitetsforbedringer i salgsarbejdet bidrager ligeledes til omsætnings- og resultatvæksten, skriver Gabriel i sin årsrapport.

Den økonomiske fremgang har også smittet positivt af på udviklingen i antallet af medarbejdere, der er steget fra gennemsnitligt 106 ansatte i sidste regnskabsår til nu 142. Ved udgangen af regnskabsåret 2013/14 udgjorde antal ansatte i koncernen 164 personer.

I det nye regnskabsår, der blev indledt 1. oktober, forventer ledelsen yderligere vækst i omsætningen og et resultat på niveau med det netop afsluttende regnskab:

- Markedet for erhvervsmøbler vurderes fortsat at være stabilt til let faldende. Baseret på koncernens udbyggede og konstant stigende indsats i udviklings- og salgsaktiviteter forventes der for regnskabsåret 2014/15 en organisk vækst i omsætningen i niveauet 5 %. Det primære resultat (EBIT) forventes på niveau med 2013/14, skriver Gabriel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078