23948sdkhjf

Fibertex opjusterer resultatforventninger

Et halvårsoverskud før skat på 46 mio. kroner får underleverandøren til at opjustere sine forventninger for regnskabsåret fra 40-60 til 60-70 mio. kroner.
Trods et fald i nettoomsætningen på mere end 160 mio. kroner bød årets første seks måneder på resultatmæssig fremgang hos Fibertex.

Således har selskabet - der blandt andet producerer konstruktionsmaterialer til møbelindustrien – forbedret resultatet før skat fra 31,2 til 46 mio. kroner. Heraf stammer de 13,2 mio. fra andet kvartal, og det er således primært et stærkt første kvartal, der er årsag til den øgede indtjening.

- Fibertex foretog i 2008 en række tiltag for at effektivisere både produktion og administration, og dette materialiserer sig nu i forbedringer og besparelser. Som følge af salgsnedgangen i 2009 er der foretaget yderligere tilpasning af produktionskapaciteten, men således, at når efterspørgslen igen stiger, kan produktionskapaciteten tilsvarende reetableres uden yderligere anlægsinvesteringer, skriver Fibertex i sin halvårsrapport.

Udviklingen i første halvår får Fibertex til at op- og nedjustere sine forventninger på én og samme tid. På omsætningssiden tror ledelsen ikke længere på, at det kan lade sig gøre at nå de tidligere udmeldte 1,7 mia. kroner og nedjusterer derfor forventningerne med 300 mio. Til gengæld opjusteres forventningerne til resultatet, og Fibertex regner nu med at realisere et 2009-resultat i niveauet 60-70 mio. kroner før skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079