23948sdkhjf

Fibertex øger omsætningen

Årets første kvartal bød på en vækst i omsætningen fra 327,9 til 390,3 mio. kroner hos virksomheden, der blandt andet producerer konstruktionsmaterialer til møbelindustrien.
Resultatet før skat er dog faldet en smule; fra 32,3 mio. til 26,1 mio. kroner, hvilket svarer til det forventede.

I divisionen Industrial Nonwovens, som blandt andet står bag produkterne til møbelindustrien, har Fibertex over de senere år gennemført en målrettet omlægning og modernisering af produktionen.

Resultatet er, at nye produktionslinjer nu kører i fuld drift på fabrikkerne i Danmark og Tjekkiet.

Fremadrettet styrker Fibertex divisionens konkurrenceevne yderligere ved at udbygge produktionsplatformen i Tjekkiet med en større produktionslinje, der opgraderes og udflyttes fra Danmark.

Efterspørgslen på de industrielle markeder er, efter et dyk i 2009 og en hård vinter, gradvist ved at genoprette sig, og Fibertex oplever stigende efterspørgsel på alle forretningssegmenter; dog under forsat hård priskonkurrence.

Fasholder 2010-forventninger
Under krisen har det primært været segmentet Personal Care, der har trukket læsset hos Fibertex.

Inden for Industrial Nonwovens har man til gengæld været ramt af den økonomiske afmatning, men afsætningen til de traditionelle industrielle markeder og til bilindustrien er kommet pænt i gang i 2010.

Blandt andet af den grund forventer Fibertex forventer fortsat at opfylde forventningerne for året med en omsætning på ca. 1,5 mia. kroner og et driftsresultat i intervallet 100-125 mio. kroner.

Råvarepriserne har imidlertid været stigende ved indgangen til andet kvartal, og det kan medføre, at resultatet kan ende i den nedre del af intervallet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078