23948sdkhjf

Kraftig omsætningsvækst hos Fibertex

En stigning i nettoomsætningen på hele 178,4 mio. kroner i 1. halvår får nu ledelsen til at opjustere 2010-forventningerne. Indtjeningen er dog ikke øget i samme grad.
Hos Fibertex, der blandt andet producerer konstruktionsmaterialer til møbelindustrien, bød årets første seks måneder på markant fremgang i omsætningen.

Nettoomsætningen lyder således på 821,4 mio. kroner mod 643,0 mio. i samme periode i fjor. Det har medført et driftsresultat på 64,4 mio. kroner, hvilket er en forbedring på 4,1 mio. kroner.

- Når resultatet af primær drift ikke øges i samme forhold som omsætningen, skyldes det primært råvareprisudviklingen, forklarer Fibertex.

Resultat før skat i 1. halvår 2010 blev på 50,1 mio. kroner mod 46,0 mio. kroner i 1. halvår 2009.

Opjustering
Råvarepriserne er igennem 1. halvår 2010 steget kraftigt og har ved indgangen til 3. kvartal nået et rekordhøjt niveau.

Fibertex forventer på den baggrund at realisere en omsætning højere end den oprindelige forventning på ca. 1,5 mia. kroner.

- De kraftigt stigende råvarepriser øger presset på marginerne på kort sigt, men den fulde kapacitetsudnyttelse i Personal Care øger forventningen til årets EBIT, og intervallet hæves til et EBIT på 115‐135 mio. kroner mod tidligere 100‐125 mio. kroner, oplyser Fibertex.

Stigende efterspørgsel fra industrien
I divisionen Industrial Nonwovens, der bl.a. leverer materialer til byggesektoren og møbelindustrien, vurderer Fibertex, at efterspørgslen nu igen er på vej op efter et dyk i 2009 samt ikke mindst en hård vinter i begyndelsen af året.

Der ses således en stigende efterspørgsel på alle forretningssegmenter, men konkurrencen er fortsat hård, og der er i 2. kvartal gennemført markante prisstigninger for at kompensere for de kraftigt stigende råvarepriser.

Fibertex har de senere år installeret nye højeffektive produktionslinjer på fabrikkerne i Danmark og Tjekkiet og styrker i den kommende periode konkurrenceevnen yderligere. Det sker ved at udbygge produktionsplatformen i Tjekkiet med en større produktionslinje, der udflyttes fra Danmark og opgraderes. Projektet forventes fuldt implementeret i 1. halvår 2011.

Endvidere har koncernen netop igangsat produktionen på en ny fabrik i Sydafrika, som Fibertex ejer sammen med Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) og lokale partnere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11