23948sdkhjf

Hovedstaden mister sine bænke

Københavns Kommune beklager sig over, at byens bænke - såkaldte ”Københavnerbænke” - forsvinder i stor stil, og derfor vil kommunen nu tyverisikre dem, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I 2017 er 45 bænke forsvundet. En bænk koster 9000 kroner at genanskaffe, så regningen løber op i omegnen af 400.000 kroner.

- Det er ikke noget, vi tidligere har været plaget af i et sådant omfang, så det er en kedelig tendens, vi oplever i øjeblikket. Ikke alene koster det mange skattekroner at indkøbe nye bænke og montere dem.  Bænkene tjener også et vigtigt formål i byrummet og kan måske gøre forskellen på, om ældre mennesker eller københavnere med et bevægelseshandicap, kommer ud i byen, siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jon Pape.

Med 21 bænke er Københavns Nordvestkvarter det distrikt i kommunen, hvor flest bænke er forsvundet.

- Det er tydeligt, at tyvene stjæler bænkene for at sælge dem videre. Vi kan se, at der er mange annoncer for københavnerbænke på diverse internetsider, så jeg vil opfordre folk til at sætte sig godt ind i sagerne, inden de køber en bænk, da den meget vel kan stamme fra et af de mange tyverier i København. Hvis en bænk fx bærer præg af graffiti eller anden slitage, kan det være et tegn på, at den har stået på gaden, og så er den med al sandsynlighed stjålet, siger Jon Pape, der samtidig opfordrer folk til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Københavnerbænken blev første gang skabt i 1888.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078