23948sdkhjf

Fibertex har store ambitioner for Nonwovens

Investeringer på godt 500 mio. kr. skal være med til at løfte omsætningen i Fibertex Industrial Nonwovens, der bl.a. producerer konstruktionsmaterialer til møbelindustrien.
Med virkning fra årsskiftet har Fibertex-koncernen opsplittet sine aktiviteter i to selvstændige virksomheder; Fibertex Industrial Nonwovens og Fibertex Personal Care.

I Fibertex Industrial Nonwovens er ambitionerne høje i kølvandet på et år, hvor kræfterne er blevet brugt på at optimere produktionen og styrke konkurrenceevnen.

Selskabet har investeret godt en halv milliard kroner i produktionen, hvor der bl.a. er bygget en ny fabrik i Sydafrika, der skal sikre adgang til markedet for infrastruktur:

- Det er den mest moderne teknologi, vi har udstyret denne fabrik med. Vi flytter ikke ting, der ikke kan gøre os konkurrencedygtige på performance, og etableringen i Sydafrika skal også bruges til at øge vores markedsandel i blandt andet Australien og New Zealand samt formentlig Indien, siger direktør Jørgen Bech Madsen i onsdagens udgave af Dagbladet Børsen.

Lave lønninger og højteknologisk produktion
Fibertex Nonwovens realiserede i 2009 en omsætning på omkring 415 mia. kroner, men i kraft af bl.a. de nye investeringer er det målet at runde milliarden allerede i 2013:

- Det er lykkedes os at kombinere lave lønninger med en højteknologisk produktion, der på omkostningssiden gør, at vi er meget konkurrencedygtige, siger Jørgen Bech Madsen, som dog samtidig erkender, at det endnu ikke offentliggjorte 2010-regnskab ikke lever op til forventningerne:

- Sæsonen for især salget af geotekstiler til byggeindustrien har været kortere end normalt, og kompositindustrien har ikke realiseret den vækst, vi havde forventet, lyder direktørens forklaring.

Fibertex Industrial Nonwovens A/S har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger 50 medarbejdere i Sydafrika, 250 i Tjekkiet og 130 i Danmark.

Produkterne anvendes bl.a. i bilindustrien, byggesektoren og møbelindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094