23948sdkhjf

Fremgang for Fibertex

Nordjyske Fibertex, der er en del af den århusiansk baserede koncern Schouw & Co, er kommet ud af 2010 med en vækst i omsætningen på 22 %. Nu spaltes Fibertex i to virksomheder.
Årsregnskabet fra Schouw-koncernen viser, at Fibertex i 2010 realiserede en omsætning på 1.650 mio. kr. mod 1.350 mio. kr. i 2009.

Stigningen i årets omsætning er drevet af en større afsætning i Fibertex Personal Care, mens afsætningen i Fibertex Nonwovens var på niveau med året før.

Aktiviteterne inden for Fibertex Nonwovens er i højere grad end Personal Care-aktiviteterne konjunkturfølsomme, hvor nogle markeder har haft pæne vækstrater, mens andre har haft periodisk vigende efterspørgsel.

Spaltning af Fibertex
Fibertex Personal Care og Fibertex Nonwovens er på mange måder to helt forskellige virksomheder, og rent fysisk har de gennem længere tid været helt adskilt.

For at sikre fokus på en optimal udvikling af begge virksomheder har Fibertex derfor, med virkning fra årsskiftet 2010/2011, gennemført en spaltning, således at Personal Care aktiviteterne
er udskilt i et separat selskab direkte under Schouw & Co., Fibertex Personal Care A/S, mens de industrielle aktiviteter fortsætter i det hidtidige selskab under navnet Fibertex Nonwovens A/S.

Fibertex Personal Care producerer engangsbleer og hygiejneartikler, mens Fibertex Nonwovens producerer nålefilt til blandt andet møbler, biler og tæpper.

Hos moderselskabet Schouw & Co. steg omsætningen med mere end 1 mia. kr. til 9,451 mia. kr. Resultat før skat blev dog et underskud på 241,2 mio. kr. mod et plus på 101,5 mio. kr. i 2009.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14