23948sdkhjf

Fibertex’ strategiske opkøb en realitet

Fibertex Nonwovens overtager den franske nonwovens-producent Tharreau Industries. Herved sikres en europæisk førerposition som underleverandør til bilindustrien samt en markant styrkelse af virksomhedens øvrige forretningsområder.
Tidligere på måneden blev det annonceret, at Fibertex Nonwovens forhandler om køb af Tharreau Industries .

Nu er det strategiske opkøb en realitet.

Fibertex Nonwovens, der er 100 % ejet af Schouw & Co., har købt 85 % af aktierne i franske Tharreau Industries, som led i en målrettet strategi om at blive Europas førende leverandør, og de to virksomheders forretningsområder både komplementerer og styrker hinanden:

- Tharreau og Fibertex hører til blandt nogle af de væsentligste pionerer inden for fremstilling af nonwovens. Vi har fulgt hinanden i mange år - både som konkurrenter og som kolleger, og vi kender virksomheden som en meget veldrevet og interessant virksomhed, der er godt positioneret med innovative produkter. Der er ingen tvivl om, at den kan give os en endnu stærkere position i Europa, konstaterer administrerende direktør hos Fibertex Nonwovens Jørgen Bech Madsen.

Tharreau Industries omsatte i 2010 for ca. 400 mio. kr. og har de seneste år genereret overskud (EBIT) fra driften på omkring 40 mio. kr. svarende til mere end 10 % af omsætningen.

Ifølge Jørgen Bech Madsen er virksomheden en yderst attraktiv akkvisition:

- Vi kan med Tharreau skabe en lang række synergier både drifts- og forretningsmæssigt, der kan styrke vores samlede indtjening. Derudover får vi øget adgang til den meget attraktive bilindustri i blandt andet Frankrig, Spanien og Tyskland, bemærker han.

Og netop bilindustrien er den primære aftager af Tharreaus produkter:

- Bilindustrien udgør et stort potentiale for vores produkter. Materialeegenskaber som ekstrem lydabsorbering, miljøvenlighed, lav vægt og lav pris pr. kvadratmeter gør, at vores produkter allerede i dag erstatter mange andre typer produkter i konstruktionen af en bil. Der anvendes i gennemsnit 28 kvadratmeter nonwoven fordelt på ca. 40 forskellige formål til fremstilling af en bil, og det er tal, som vi forventer vil stige i de kommende år, forklarer Jørgen Bech Madsen.

Mens Tharreau Industries primært har godt fat i de nærtliggende markeder i og omkring Frankrig, har Fibertex Nonwovens godt fat i Øst- og Centraleuropa, hvor virksomheden i 2004 overtog nonwoven-producenten Vigona.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096