23948sdkhjf

Opkøb giver nye muligheder for Fibertex Nonwovens

Overtagelsen af 85 % af franske Tharreau skaber spændende perspektiver hos underleverandøren, der pt. mærker de negative effekter af høje råvarepriser.
Trods øget omsætning måtte Fibertex Nonwovens se resultatet falde en smule i årets første tre måneder.

Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab viser, at nettoomsætningen er steget fra 106 til 120 mio. kroner, mens underskuddet på -2 mio. kroner fra 1. kvartal 2010 er steget til -3 mio. kroner:

- Nedgangen i resultat skyldes primært kraftigt øgede råvarepriser, som endnu ikke er fuldt kompenseret med øgede salgspriser, idet der er en vis tidsforskydning, inden der i markedet danner sig en ny ligevægt mellem råvarepriser og salgspriser, oplyser Fibertex Nonwovens.

Effektiviseringer og opkøb
På trods af de øgede råvarepriser forventes der en positiv udvikling igennem 2011. Virksomhedens omkostningsbase er reduceret, og konkurrenceevnen er styrket, bl.a. ved at produktionsplatformen i Tjekkiet er udbygget med en større produktionslinje, der i 2010 blev flyttet fra Danmark og samtidig teknologisk opgraderet. Projektet forventes fuldt implementeret inden udgangen af 1. halvår 2011.

Samtidig har Fibertex Nonwovens indgået en aftale med hovedaktionæren i den franske nonwovens-producent, Tharreau Industries, om køb af 85 % af aktierne i virksomheden. Tharreau beskæftiger sig med specialiserede produkter til autoindustrien og industrielle anvendelser og er overvejende komplimenterende til Fibertex Nonwovens.

Aftalen blev indgået på sædvanlige betingelser, herunder forbehold for myndighedsgodkendelser. Processen har taget lidt længere tid end oprindeligt antaget, men konkurrencemyndighederne har nu godkendt købet, der ventes endeligt gennemført i maj 2011.

500 mio. kroner i omsætning på hidtidige aktiviteter
Fibertex Nonwovens og Tharreau har tilsammen potentiale til at skabe Europas førende leverandør af nonwovens til industrielle formål, og allerede i år forventes købet at bidrage positivt til det samlede resultat.

Fibertex Nonwovens forventer i 2011 at realisere en omsætning på de hidtidige aktiviteter i størrelsesordenen 500 mio. kroner med et EBIT-resultat omkring nul. Yderligere detaljer vedrørende konsekvenserne af handlen med Tharreau offentliggøres i forbindelse med regnskabet for første halvår 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094