23948sdkhjf

Kinnarps løber stærkt i Danmark

Kinnarps Danmark har oplevet en omsætningsvækst på mere end 20 procent i første halvdel af regnskabsår 2011/12. Indtjeningen er dog ikke fulgt med.
Kinnarps i Danmark har, midt i en krisetid, præsteret en flot vækst i omsætningen for den første halvdel af virksomhedens regnskabsår, som dækker perioden september 2011-februar 2012.

Kinnarps nåede således at realisere en omsætning i første halvår på 110 mio. kr. mod 90 mio. kr. i samme periode forrige år, hvilket er lig med en bemærkelsesværdig vækst på ca. 22 %. Og det endda i en branche, som fortsat er hårdt ramt af den finansielle krise i Danmark.

- Vi er naturligvis meget tilfredse med vores omsætningsresultat for det første halvår, hvor vi har haft vækst i vores salg til både erhvervslivet og den offentlige sektor i hele Danmark. Men samtidig må vi også erkende, at det har kostet på bundlinjen, at sælge så meget i et så presset og prisfokuseret marked, udtaler salgs- og vice adm. direktør Søren Stryhn.

Priskrig koster på bundlinjen
Resultatet på bundlinjen er et beskedent overskud på 723.000 kr. i det ellers flotte første halvår. Det er et lille skår i glæden.

- Vi er lykkedes med rigtig mange af vores salgsmæssige målsætninger for første halvår, og vi når en flot omsætning, men vi ville naturligvis gerne have tjent væsentligt mere, lyder det fra Søren Stryhn, der understreger, at der er gjort alt for at holde igen på alle unødige omkostninger..

- Men det er rigtig svært at tjene penge i møbelbranchen i disse tider, for markedet er stadig alvorligt påvirket af finanskrisen. Derfor skal der kæmpes indædt om hver enkelt ordre og aftale. Vi er tit 10-15 konkurrenter, som afleverer tilbud på en given sag, og det medfører alt for ofte, at sagen afgøres i en regulær priskrig, hvor kunden naturligvis får en prisbillig løsning, men leverandøren tjener ingenting eller meget lidt på at ’vinde’ sagen, supplerer Søren Stryhn.

Et spændende og relativt uforudsigeligt 2012
Med hensyn til forventningerne til andet halvår er Søren Stryhn meget påpasselig med udmeldingerne. Der er mange usikre forudsætninger, som gør det vanskeligt at forudsige periodens udvikling:

- Der bliver heldigvis talt mere og mere om en bedring af den danske økonomi, men der skal så lidt til at ændre situationen. Derudover bliver mange offentlige aftaler sendt i udbud hen over foråret og sommeren. Så det bliver et meget spændende og relativt uforudsigeligt 2012, så jeg tror de fleste i branchen, ligesom jeg, vil holde sig fra at komme med alt for klare forventninger, slutter Søren Stryhn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081