23948sdkhjf

Fibertex opjusterer

Markedet bedrer sig hurtigere end forventet og derfor opjusterer Fibertex Nonwovens forventningerne til både omsætning og overskud.
Fibertex Nonwovens realiserede i første kvartal 2012 en omsætning på 249 mio. kr. mod 120 mio. kr. i første kvartal 2011. Omsætningsfremgangen skyldes først og fremmest opkøbet af det franske selskab Tharreau Industries, der i kvartalet omsatte for 114 mio. kr., men også øget aktivitet og højere salgspriser har haft en effekt.

Resultatet af primær drift (EBIT) endte på 13 mio. kr. mod et underskud på 3 mio. kr. i første kvartal 2011. Fremgangen skyldes både et forbedret EBIT i den oprindelige del af Fibertex Nonwovens og tilkøbet af den franske virksomhed.

- Fremgangen i første kvartal 2012 er drevet af en positiv udvikling i afsætningen inden for stort set alle forretningsområder, hvor højdepunkterne er stigende indtjening på volumenforretningerne og øget afsætning af højværdiprodukter samt en god kapacitetsudnyttelse, skriver Fibertex i sit kvartalsregnskab.

Fibertex Nonwovens forventer også i de kommende måneder god aktivitet. Virksomheden melder om en stabiliseret efterspørgsel på de fleste industrielle markeder stabiliseret, selv om markedet stadig er fortsat præget af en vis usikkerhed, ligesom stigende råvarepriser vil være en udfordring for resultatet.

Hvis den positive markedsudvikling i første kvartal 2012 kan fastholdes hen over året, forventer Fibertex Nonwovens i 2012 at kunne realisere en omsætning på lidt over de ca. 900 mio. kr., som oprindeligt var forventet. Resultatet af primær drift forventes tilsvarende øget til et EBIT i intervallet 20-30 mio. kr. mod tidligere forventet 15-25 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094