23948sdkhjf

Fibertex Nonwovens vender underskud til overskud

Schouw-selskabet, der blandt andet er leverandør til møbelindustrien, har formået at ændre underskuddet fra 2011 på 7 mio. kr. til et overskud på 28 mio. kr. i 2012.
Selvom årsresultatet ifølge selskabets ledelse er blevet påvirket negativt af svingende råvarepriser og en reduceret efterspørgsel fra de kundegrupper, som er følsomme over for den økonomiske afmatning i Europa, så har Fibertex Nonwovens i 2012 realiseret en omsætning på 901 mio. kr. mod 726 mio. kr. i 2011. Det fremgår af årsrapporten fra Schouw & Co.

Samtidig har selskabet reduceret sin netto rentebærende gæld med 16 mio. kr. i forhold til året før.

Virksomheden indgik i begyndelsen af 2010 et samarbejde med Investeringsfonden for Udviklingslandene (IFU) og lokale partnere om etablering af en fabrik i Sydafrika. I de første år har fokus primært været på at opbygge produktionen og positionere virksomheden i markedet. Men i 2013 forventer virksomheden at se en stigende efterspørgsel, som er drevet af mange infrastrukturprojekter i Sydafrika og i nabolandene, fremgår det af årsrapporten. I tilknytning hertil har Fibertex Nonwovens efter regnskabsårets afslutning desuden overtaget distributøren Geotextile Africa, hvilket forventes at påvirke omsætning og resultat positivt i 2013.

forventer desuden, at 2013 ligesom 2012 vil være præget af lavkonjunktur og udfordrende markedsforhold.

- Men virksomheden vil fortsat drage fordel af de gennemførte effektiviseringstiltag og øget afsætning af de nye produkter, der er lanceret gennem de seneste år, hedder det i årsrapporten.

Virksomheden forventer i 2013 at kunne opnå en moderat fremgang og opnå en omsætning på omkring 950 mio. kr. med et EBIT i intervallet 25-35 mio. kr., fremgår det af årsrapporten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093