23948sdkhjf

Møbeldirektør giver stafetten videre i modvind: Vigtigst at virksomheden kommer godt igennem

Efter mere end 11 år Carsten Dan Madsen valgt at takke af på direktørposten i børnemøbelvirksomheden Flexa’s europæiske salgsselskab. Rollen som adm. direktør for Flexa4dreams A/S overlader han til hidtidig CCO Malene Gammelgård Nielsen, der har været en del af Flexa siden september og på altså blot ti måneder nu er avanceret.

– Vi er jo i en tid, hvor virksomheden igennem det seneste halvandet år har været presset på økonomisk, og i den forbindelse har vi besluttet, at det kræver nogle tilpasninger at komme igennem den her periode. Der har jeg syntes, at det var naturligt at kaste mig selv ind i den situation, for tiden er til at kigge alt igennem, og det vigtigste er, at virksomheden kommer godt gennem en svær tid, forklarer den afgående topchef til Wood Supply.

En dygtig arvtager

Mens Malene Gammelgård Nielsen får ansvar for den europæiske del af forretningen, fortsætter Carsten Dan Madsen i holdingselskabet bag og har her det overordnede ansvar for blandt andet de kinesiske aktiviteter, ligesom han fortsætter i bestyrelsen og fastholder sin minoritetsandel i selskabet, der for majoritetens vedkommende er på schweiziske hænder.

Og han er ikke i tvivl om, at han giver roret videre til en værdig arvtager.

– Malene er meget dygtig, og allerede da hun kom, stod hun til at tage teten på et tidspunkt. Hun har på kort tid vist, at hun har en stor passion for Flexa, og så er hun en meget passioneret og nærværende leder, som er vellidt blandt sine ansatte, siger Carsten Dan Madsen om sin efterfølger, der senest kom fra en stilling som CCO hos Nine United.

Forud for det tilbragte Malene Gammelgård Nielsen godt fem år hos Verpan, hvor hun startede som eksportmanager og sluttede som chef for hele butikken, og CV’et tæller desuden en årrække hos Fritz Hansen. Det er således en erfaren profil, der overtager posten, og ifølge Carsten Dan Madsen er det ikke nogen nem opgave, hun står overfor.

– Det kræver energi og gåpåmod at komme igennem sådan en tid, og i første omgang bliver det et spørgsmål om at få lavet nogle tilpasninger, lyder det.

Krise kræver ny forretning

Den proces er nu i gang hos børnemøbelvirksomheden, der har hovedsæde i Århus, men de tørre tilpasningstal afholder Carsten Dan Madsen sig fra at komme nærmere ind på. Han vil til gengæld gerne sætte ord på, hvad det ellers kommer til at kræve at navigere Flexa sikkert gennem de urolige vande.

– Hvis vi skal igennem den her krise, er der brug for, at vi finder nye kunder og muligheder, så en af hendes klare hovedopgaver er at skabe ny forretning. Der er nogle segmenter, hvor vi historisk ikke har været så stærke, og vi fylder mere i møbelbutikker end i babylivsstilssegmentet, og der har vi en mulighed for at gøre mere, fortæller han om planerne for den europæiske del af forretningen.

I Kina, hvor Flexa i dag tæller 5 egne butikker og 55 franchise butikker, er strategien i stedet at skrue op for ekspansionen og udvide antallet af butikker, blandt andet i Beijing hvor virksomheden hidtil har været repræsenteret gennem franchise.

Bestemt ikke prangende

Flexa har endnu ikke offentliggjort 2022-regnskabet, men allerede da årsrapporten for 2021 landede, kunne Carsten Dan Madsen berette om et andet halvår præget af dalende forbrugerlyst. Og det seneste år blev heller ikke et, der kalder på mange hurra-råb, afslører den afgående direktør.

– 2022 blev helt klart et skidt år for os. Efter to fantastiske år blev Flexa som så mange andre ramt af udsving på materialepriserne og stigende omkostninger på supply chain, og vi kæmpede selvfølgelig gennem året og gjorde, hvad vi kunne, men det blev bestemt ikke et prangende resultat, siger han.

Carsten Dan Madsen, der tiltrådte i kølvandet på en finanskrise og en konkurs, slipper således roret i en tid, hvor den mere end 50 år gamle virksomhed igen befinder sig i ganske urolige vande. Det bliver imidlertid ikke det, der får lov at definere hans tid hos Flexa, slår han fast.

– Der har også været rigtig gode år og gode resultater i blandt, og nu har jeg taget min tørn på posten. Tiden var rigtig, og i og med jeg jo bliver som aktionær og i bestyrelsen, forbliver jeg også en del af projektet fremefter, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094