23948sdkhjf

Robotter for alle

Teknisk direktør Esben Østergaard fra danske Universal Robots vinder DIRAs automatiseringspris for at give industriens SMV’ere mulighed for at automatisere opgaver og processer i produktionen.
Esben Østergaard blev tirsdag hædret for sit innovative arbejde med at gøre robotter mere tilgængelige og nemmere at programmere. Det skete under åbningen af industrimessen HI13 i Herning, hvor han blev årets modtager af DIRA Award – også kendt som Automatiseringsprisen.

- Det er en fornem anerkendelse at vinde DIRA Award. Specielt fordi det er den danske robotforening, der uddeler prisen – og så er det dejligt at få anerkendelse for, at vi i Universal Robots er med til at sætte Danmark på robotverdenskortet, lød det fra Esben Østergaard.

Ikke kun for eksperter
Universal Robots er den første danske robotproducent, der har gjort det muligt for industriens små og mellemstore virksomheder at automatisere opgaver og processer i produktionen. Virksomhedens to robotter UR5 og UR10 optimerer og effektiviserer opgaver, der tidligere skulle løses manuelt. Robotterne er med til at styrke konkurrenceevne samt at fastholde og skabe nye jobs.

- Vores robotter er tænkt som et værktøj, man kan bruge på linje med søjleboremaskiner og skruemaskiner. Robotterne skal kunne anvendes af alle og ikke kun af eksperter, understreger Esben Østergaard.

DIRA Award 2013 blev overrakt af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, som lagde vægt på Esben Østergaards utrættelige arbejde med at gøre robotter mere tilgængelige.

- Esben Østergaard har formået at gøre robotter til noget, man kan forstå, og så er han det gode eksempel på sammenspillet mellem uddannelse, forskning og vækst, sagde Margrethe Vestager. Hun fremhævede desuden, at tal fra automationsbranchen viser, at investeringerne nu igen har overhalet niveauet fra før krisen.

- Det er glædeligt. Det er med til at øge produktiviteten, med til at gøre at vi kan konkurrere med virksomheder andre steder i verden og med til at fastholde arbejdspladser, lød det fra ministeren.

Universal Robots begynde for alvor at sælge robotterne i 2009, og nogle år har virksomheden oplevet en firedobling af omsætningen. Sidste år blev omsætningen fordoblet, svarende til hver femte robot i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094