23948sdkhjf

Møbeleksporten vokser - produktionen flytter ud

[i]Den danske møbeleksport er stigende, mens beskæftigelsen er faldende. Produktionen rykke nemlig til udlandet pågrund af det høje danske lønniveau.[/i]
Den gode nyhed for dansk møbelindustri er, at den danske møbeleksport er i vækst fra 13,5 mia. kr. i 1999 til 16 mia. kr. sidste år, selv om den internationale konkurrence bliver mere og mere barsk. Det skriver JyllandsPosten mandag.

- Det viser, at vi kan se lyst på fremtiden. Vi har en eksportandel på 85 pct., hvilket er suverænt højere end alle andre vestlige lande, og de danske møbelproducenter er dygtige entreprenører og handelsfolk, som forstår at komme ud i verden og få lavet tingene, hvor de er billige, siger Keld Korsager, adm. direktør i Foreningen Dansk Møbelindustri tilJyllandsPosten.

Den dårlige nyhed dermed også afsløret, idet de danske møbelfabrikker har bevaret konkurrenceevnen ved at flytte løntung produktion til lande med lavere omkostninger, og det rammer beskæftigelsen her i landet. Der har længe været talt om, at møbelindustrien vil følge i hælene på tekstilindustrien ud af landet, men tallene i den nye møbelstatistik dokumenterer, at udvandringen nu er på vej til at blive en realitet.

Der blev ifølge JyllandsPosten sidste år produceret møbler for 18,9 mia. kr., hvilket er godt 200 mio. kr. mindre end i 2002, og det er andet i år træk, at den samlede produktionsværdi falder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078