23948sdkhjf

Strømpil: Bedre top- og bundlinje i tømrer- og snedkerbranchen

Tømrer- og snedkervirksomheder tjener nu 5,6 kr. på bundlinjen for hver 100 kr., de omsætter for, mod tidligere 3,3 kr., viser analyse blandt PWC's kunder i branchen

Virksomheder inden for tømrer- og snedkerbranchen har efter nogle gode år forbedret både top- og bundlinjen og står nu godt rustet mod en periode med mindre aktivitet, mangel på arbejdskraft, leveringsudfordringer og stigende priser. Det viser en brancheanalyse blandt PWC’s kunder i tømrer- og snedkerbranchen.

Analysen er foretaget blandt revisions-, skatte- og rådgivningshuset PWC’s kunder i tømrer- og snedkerbranchen.

Michael Krath, partner og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen i PwC forklarer i en pressemeddelelse, at efter nogle gode år med høj aktivitet og vækst har virksomheder inden for tømrer- og snedkerbranchen fået opbygget en markant stærkere egenkapital og forbedret overskuddet.

I perioden fra 2019/2020 til 2020/2021 har tømrer- og snedkervirksomhederne øget deres soliditet fra 34 pct. til 41 pct. og forbedret deres overskudsgrad med 2,3 procentpoint til 5,6 pct. Det betyder, at virksomhederne nu tjener 5,6 kr. på bundlinjen for hver 100 kr., de omsætter for, mod tidligere 3,3 kr., fremgår det af analysen.

- Tømrer- og snedkervirksomhederne har været gode til at planlægge deres opgaver og i højere grad implementere digitale hjælpeværktøjer, som er med til at effektivisere praktiske processer, som gør det lettere for virksomhederne at følge med i travle perioder uden at miste indtjening. Derudover er det yderst positivt, at virksomhederne har forbedret deres soliditet, så de nu er bedre rustet mod mindre aktivitet og stigende materialepriser, siger Michael Krath.

Usikker fremtid med mindre vækst

Ligesom tømrer- og snedkervirksomhederne både har forbedret omsætning og overskud, viser PwC’s brancheanalyse også, at virksomhederne har oplevet en stigning i de faste omkostninger fra 5,8 pct. i 2019/2020 til 6,3 pct. 2020/2021. Det betyder, at de faste omkostninger er steget marginalt i forhold til nettoomsætningen, men overordnet set ligger de faste omkostninger på et stabilt niveau.

- Branchen har oplevet et højt aktivitetsniveau i starten af 2022, men på trods af en god start på året viser analysen også, at virksomhederne ikke forventer stor vækst det kommende år på grund af mindre aktivitet, manglende arbejdskraft og materialer og stigende priser. Det bidrager alt sammen til usikkerhed og særligt de forsinkede materialeleveringer kan føre til færre eller endda aflyste opgaver, og selvom virksomhederne har konsolideret sig med en stærkere solidaritet, kan de gå en usikker og udfordrende fremtid i møde, der i værste fald kan øge andelen af konkurser, fortæller Michael Krath.

Derudover viser analysen for tømrer- og snedkervirksomheder, at særligt fastholdelse af medarbejdere bliver prioriteret højt af ledelsen i virksomhederne, da det er udfordrende at finde og rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer, og samtidig peger analyse på, at travlhed og mangel på arbejds kan føre til, at lærlinge ikke får den nødvendige oplæring.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094