23948sdkhjf

Ny analyse fra UMT

Familieje er både en trussel og en svaghed for møbelbranchen, konkluderer ny analyse af træ- og møbelindustrien herhjemme udarbejdet af Udviklingscenter for Møbler og Træ.
Analysen af den danske træ- og møbelindustri baseres på interviews med et halv hundrede ledere i industrien, og én af konklusionerne er, at familieje både er en svaghed og en styrke for den pågældende virksomhed og for branchen som helhed. Det oplyser dagbladet Børsen.

- Familieejede virksomheder savner ofte kompetencer på det strategiske og internationale plan. Ofte har de heller ikke professionelle bestyrelser, men benytter alene familiemedlemmer. Så mange virksomheder af den type kan have svært ved at agere i en globaliseret verden. Generelt mangler der faktisk ledelses-kvalifikationer i branchen, siger udviklingscentrets direktør, Betina Simonsen, fra UMT, og understreger, således hvordan familieeje i høj grad er med til at hindre branchens vækst og udvikling,

og hun fortsætter:

- Ofte er det jo produktionsfolk, som har fået lederjobbene, men i takt med at der eksempelvis outsources produktion til andre lande, så kommer der til at mangle andre kompetencer i virksomhederne.

Omvendt kan familieje også være en styrke. Med en fabrikant, der både er ejer og leder, vil der være meget korte beslutningsveje og en stor vilje til at ofre sig for familieforetagendet og den fædrende eller mødrende arv.

Især den korte beslutningsproces vil UMT udnytte for at styrke innovationsprocesserne i træ- og møbelbranchen.

Læs mere om: UMT
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095