23948sdkhjf

0404 TEMA: Efter 30 år i køkkenbranchen har jeg endnu til gode at møde et "standardmenneske"

Artikel i Træ & Industri April 2004
Stifteren af Invita, Leif Nygård, er stadig ved roret på fabrikken, der nu i 30 år har fremstillet »det personlige køkken«. Han blev udlært hos Husted Inventar og Møbelsnedkeri i Herning i 1968 og startede 6 år efter egen virksomhed.

Leif Nygård var allerede i en alder af 15, bevidst om at han ville være selvstændig – snedkermester forstået.

Det selv at kunne bestemme sin hverdag, gå på jagt, større bil, tjene flere penge, var på alle måder tiltrækkende for den unge Leif.

Det er nu som nævnt blevet til 30 år som selvstændig erhvervdrivende.

Invitas rødder
Hos Invita har vi en idé om, at funktion, design og indretning ikke bare skal passe sammen, men også passe til individuelle rum og menneskers behov og drømme. Vi kender ikke til standardløsninger, så det er ikke uden grund, at Invita er kendt som det personlige køkken, det fortæller administrerende direktør, Leif Nygård.

På direktørens kontor kan man læse på et billede, der hænger på væggen om Invitas rødder. Her står der at »Håndværksmæssig stolthed« er lig med Personlighed – Ærlighed – Loyalitet – Nytænkning.

Totalansvar for leverancer
Den første april var det 30 år siden, vi leverede det første Invita køkken, fortsætter Leif Nygård. Her i jubilæumsåret glæder jeg mig især over, at vi er solidt placeret på det danske køkkenmarked. Det skyldes selvfølgelig ikke bare vores køkkener, men i lige så høj grad dygtige forhandlere og medarbejdere, hvoraf enkelte kan fejre 30 års jubilæum sammen med mig. Igennem alle årene har jeg forsøgt at viderebringe de værdier, som var fundamentet, da jeg startede Invita, nemlig ærlighed, personlighed, håndværksmæssig stolthed, købmandskab, loyalitet og nytænkning.

– Specifikt for 2004 kan jeg nævne, at vi hos Invita i Bording pr. januar går ind og tager det fulde ansvar for alle leverancer, også fra underleverandører af for eksempel hvidevarer og bordplader m.m. til de 37 Invita Køkkencentre i Danmark. På den måde sikrer vi en endnu tættere opfølgning af leveringssikkerhed og service, fortæller Leif Nygård.

Seriøs udbyder
– Vi sætter yderligere fokus på et hundrede procent, at kunne indfri vore kunders forventninger, ikke bare i butikkerne, men også efterfølgende gennem den endelige leverance og håndteringen af samme. I øjeblikket er vi ved at certificere alle vores montører gennem vores eget uddannelsescenter. Ligeledes er hele fabrikken i fuld gang med valitetscertificering iflg. ISO 9001 og miljøcertificering 14001, slutter Leif Nygård.

I 2003 omsatte Invita Køkkener A/S for 200 mio. kroner. Leif Nygård ser optimistisk på fremtiden, og forventer en omsætning på ikke under kr. 300 mill. i jubilæumsåret.

Leif Nygård
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078