23948sdkhjf

Fornem designpris til innovative køkkener

Nobia vinder to Red Dot Awards for eksempler på, hvordan det multifunktionelle køkken kan tilpasses små boliger i byerne.
Nobia, som blandt andet står bag køkkenfirmaerne HTH og Invita, er netop blevet tildelt den internationale designpris Red Dot Award 2015 for produkterne ”WorktopID” og ”SoundID”.

Ifølge Lars Bay-Smidt, administrerende direktør i Nobia Danmark, er priserne et resultat af virksomhedens målrettede arbejde med innovation ud fra filosofien om, at køkkenet skal indrettes efter menneskers behov – ikke omvendt.

”WorktopID” er et køkkenelement, som er udviklet som konsekvens af, at flere og flere gerne vil bo i de store byer, hvor plads ofte er en mangelvare. Produktet tjener to formål: Det er både et køkkenskab, og så giver det ekstra bordplads, når det trækkes ud – enten til at lave mad ved eller spise ved.

- Urbaniseringen stiller store krav til kompakte køkkener. Vi vil ikke undvære de funktioner, vi holder af i køkkenet, men mange af dem skal kunne ’gemmes af vejen’, når vi ikke bruger dem, for at skabe plads. Vi er derfor kommet med flere løsninger, som gør, at man kan have et helt køkken på den halve plads, forklarer Lars Bay-Smidt.

Det andet prisvindende produkt; ”SoundID” er en lydenhed, der skal understøtte det multifunktionelle køkken og behovet for at flytte elektronikken med ud i køkkenet er udviklet til at give et perfekt lydbillede i hele køkkenrummet, samtidig med at det er et flot designelement. Når enheden er installeret, kan man ved hjælp af en tablet eller en smartphone få musik i køkkenet.

Red Dot Award 2015 modtog i alt 4.928 design fordelt på 31 kategorier til bedømmelse. 1.240 af disse er blevet tildelt en pris.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062