23948sdkhjf

Ukendt Panton-bord dukker op

Tidligere i år kunne Verner Panton-producenten Verpan præsentere en helt ukendt stol fra 1967.

Nu følger bordet med, som passer til stolen. Et rundt spisebord med overfladefinish af linoleum.

Hele serien bærer navnet Series 430.

Det var atypisk for Verner Panton at tegne borde og stole med ben, og når han så endelig gjorde det, krævede det mange skitser og endnu flere prototyper, inden han var tilfreds. Kunne stolen eller bordet ikke have en fod, skulle benene være så slanke og elegante, at de næsten ikke synede. Det er de på Series 430, fortæller Verpan om lanceringen.

Panton tegnede et rundt bord, så alle kunne sidde i centrum, uanset om der var tre eller seks til bords, med en diameter på 120 cm. Det skulle ligeledes være så let, at det kunne flyttes efter behov og funktion – fra samlingspunkt i spisestuen, til spillebord i stuen eller som ekstra bord i køkkenet.

Apropos kant
En ting var, at benene skulle være elegante i al deres spinkelhed, samtidig måtte de gerne være bordets iøjnefaldende detalje. Det løste Panton ved at sætte benene uden på bordsargen og føre dem helt op til bordpladen – en detalje, der giver bordet kant. Og apropos kant har Panton tegnet et bord med en tydelig sarg, der som benenes placering bliver en bærende og forskønnende detalje, der netop giver bordet kant og adskiller det fra andre runde borde.

Med en plade i sort laminat og et stel i pulverlakeret rustfrit stål er Series 430 fremstillet i så solide og slidbare materialer, at det kan udstå daglig slidtage og flittig brug.

Series 430 adskiller sig ved sin lethed, sine slanke ben og sin tydelige sarg. Et bord, der står godt til kollektionens egne lette stole, til de mere markante System 123 eller til nogen helt andre.

Series 430 vil være i handlen fra denne måned.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078