23948sdkhjf

Drømmer om en junior-Ikea i Herning

En ledig grund i Herning er oplagt til en møbelbutik, mener lokal ejendomsudvikler.
En erhvervsudvikler i Herning, Michael Jacobsen, har en ledig grund i erhvervsområdet i Birk øst for byen. Den kunne han tænke sig bliver bebygget med en juniorudgave af en Ikea-butik.

Det skriver lokalavisen Herning Folkeblad.

Den svenske varehusgigant har gang i et forsøgsprojekt med mindre Ikea-butikker med begrænsede sortimenter, hvor man kan bestille og afhente varer fra det fulde katalog. De første junior-Ikea’er findes for eksempel i England, Spanien, Finland og Norge, og det er sådan en udgave, som han håber, vil skyde op på hans grund.

Umiddelbart tillader lovgivningen ikke, at det kan ske, men Michael Jacobsen håber, at en lempelse af planloven gør det muligt inden for kort tid.

Han siger til Herning Folkeblad, at han har været i kontakt med flere møbelhuse, men vil ikke fortælle om, hvilke møbelhuse.

- Men jeg synes, at det ville være en rigtig fin idé med en Ikea. Det kunne også være Ilva eller lignende, der leder efter et sted at placere sig, siger han til avisen.

Ikea udtaler til avisen, at kæden ikke har planer om at bygge andre nye varehuse i Danmark end det, der i 2018 skal åbne på Kalvebod Brygge i København.

I øvrigt ønsker varehusgiganten ikke en "kannibaleffekt", som kan gå ud over omsætningen i Ikea i Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064