23948sdkhjf

Medicinalkunder redder året for inventarsnedkeri

Solrød Møbel- & Maskinsnedkeri bevarer pessimismen, selv om et særligt segment er vokset markant i 2015.
Inventarproducenten Solrød Møbel- & Maskinsnedkeri fik ekstra travlt med at servicere medicinalbranchen og beslægtede brancher i 2015. Blandt kunderne, som har fået større opgaver udført, er Lundbeck og Chr. Hansen.

- Vi har arbejdet for dem i mange år, og vi er en godkendt leverandør, fortæller direktør Steen Larsen om baggrunden for leveringerne, som består af skranker, laboratorieinventar og personalekantiner for blot at plukke ud.

Han vurderer, at medicinalsegment voksede for Solrød-virksomheden med 20 procent i 2015. Og heldigvis. Medicinalbranchen har tjent omtrent det, som det sjællandske inventarsnedkeri har mistet på andre markeder.

- I adskillige år er det næsten segment, der har været positiv vækst i. Alle andre områder er gået tilbage, siger han.

Køkkener til private er gået i stå for firmaet. Der er mindre efterspørgsel på andre specialiteter som receptionsskranke. Og så vurderer han, at inventarbranchen i Danmark har tabt stort til tyske producenter i de senere år. Især når det gælder standardiserede indretningsløsninger til detailhandlen.

- Jeg kender ikke det store perspektiv, men det er det, vi ved internt. Det, vi laver, er meget løntungt, og derfor betyder meget, hvad omkostningerne er, siger han.
Solrød Møbel & Maskinsnedkeri oplever altså et presset marked. At forretningen holder niveauet skyldes vel først og fremmest, at der er andre inventarvirksomheder, som har givet op og slet ikke eksisterer længere, vurderer han.

- Vi skal leve af en niche, hvor kunderne er nødt til at bruge lokale til at udføre arbejdet. Hvor man skal ud med tommestokken for at måle op, siger Steen Larsen.
Ellers begynder kollegerne at mærke fremgang, når de taler om det, bemærker han.

- Måske ser de mere positivt på det, end jeg lige gør, men de fortæller mig, at omsætningen stiger. Jeg tror, der er positiv vækst på vej for de tilbageværende i branchen, men ikke nødvendigvis for branchen som sådan. Jeg tror, der er halvt så mange beskæftiget i den, som der var for 10 år siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096