23948sdkhjf

Stark i front med bæredygtigt træ i Grønland og på Færøerne

Byggecenterkæden Stark har nu fået samtlige byggecentre certificeret inden for FSC og PEFC.
Stark har som den eneste i Grønland og på Færøerne fået certificeret alle byggecentre inden for FSC- og PEFC-mærkningsordningerne for bæredygtigt træ, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Senest er forretningen i Runavík på Færøerne, der slog dørene op i slutningen af februar, blevet certificeret. Dermed er samtlige Stark byggecentre i hele rigsfællesskabet nu certificeret inden for både FSC og PEFC – de to største mærkningsordninger for bæredygtigt træ på verdensplan.

- Vi føler en naturlig forpligtelse til at sikre bæredygtighed i byggeriet og gøre de certificerede materialer så tilgængelige som muligt, udtaler adm. direktør Poul Erik Nørnberg fra Stark Grønland, som også står bag åbningen af den nye færøske forretning.

- Konkret betyder certificeringerne, at du som håndværker nemt kan dokumentere bæredygtigheden over for bygherre via følgesedlen. Det er noget, som får stigende betydning i takt med, at krav om bæredygtighed vinder frem. Og ikke mindst i de nordatlantiske områder, hvor naturen er særligt sårbar, er der en stærk bevidsthed om, hvor vigtigt det er at værne om ressourcerne og bygge bæredygtigt, fortsætter han.

Gør bæredygtigt træ tilgængeligt
I dag er der i Danmark krav om brug af udelukkende certificeret bæredygtige træmaterialer i statslige byggeprojekter, ligesom en række kommuner har tilsluttet sig samme krav. Derudover bidrager såvel NGO’er som private virksomheder løbende til at styrke udbredelsen af det bæredygtige træ.

Det sker bl.a. ved i uge 11 at sætte særligt fokus på FSC-ordningen.

Ida Rehnström, der er kommunikations- og projektansvarlig hos FSC Danmark, fortæller i den forbindelse:

- Mere end halvdelen af danskerne kender i dag FSC-mærket, og særligt inden for byggeriet er der de seneste år sket et kæmpe boom i interessen for bæredygtigt træ. Især de yngre generationer af håndværkere, oplever vi, har stor interesse for at værne om miljøet, og bæredygtigt træ er gået fra ’nice to have’ til ’need to have’.

- Her spiller det en ekstremt vigtig rolle, at en stor aktør som STARK er med til at få alle de gode initiativer på skovbrugsniveau bragt ud over disken, så det bæredygtige træ bliver gjort tilgængeligt for både professionelle og privatforbrugere, understreger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079