23948sdkhjf

Japanere fylder containere med jyske møbler

I hvert fald oplever et stigende antal antikvitetshandlere, at det er japanere og ikke kun danskere, der træder ind ad døren.

En af dem er Ole Nørmølle fra Kinnerup Antik i Nørresundby, der for nyligt havde besøg.

- Han købte alle mine chatoller, alle dem jeg havde tilbage. Han købte nogle af de ting, som jeg havde haft til at stå i mange år, og det var jo dejligt at få det solgt, fortæller Ole Nørmølle til DR Nordjylland.

Førhen var det primært hovedstadsområdet, som de udenlandske købere besøgte, men nu har japanere og andre også fundet vej til resten af landet og i særdeleshed Nordjylland.

Når de køber ind er det med henblik på videresalg hjemme i Japan, og derfor fylder de gerne en container eller to til fragt.

Udover design er funktionaliteten på danske møbler efterspurgt, fordi japanerne bor meget småt, fortæller Preben Larsen, der er næstformand for Antik Nord.

- Generelt har en japaner 18 kvadratmeter at bevæge sig rundt på, siger han og nævner Wegners Daybed som et godt eksempel på et møbel, der kan opfylde flere behov på ganske lidt plads.

- Den er meget populær derude, fordi den kan være en sofa om dagen og en seng om natten. De møbler vi har i Danmark er meget funktionelle for japanerne, siger Preben Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078