23948sdkhjf

Derfor er det svært at knalde designhælere

Markedet for stjålne designmøbler er benhårdt styret af en mindre gruppe storhælere, som er meget svære for politiet at få has på.

Det skriver Jyllands-Posten.

Køb og salg af tyvekoster blandes sammen med lovlig, registreret handel med designmøbler, hvor der føres regnskab, og ejerne af disse forretninger er typisk tidligere indbrudstyve, som selv er holdt op med at brække døre og vinduer op.

Ifølge politiet samarbejder storhælerne også med autolakerere og møbelpolstrere, som kan give stjålne møbler nye farver eller betræk.

Kunderne er ifølge politiet ”hr. og fru Danmark”. Lige fra den studerende og til samfundstoppen.

- Storhælerne har for det meste en lovlig brugtforretning med designermøbler. Det gør det næsten umuligt for forbrugeren at gennemskue, at der er tale om hæleri, siger politiinspektør og leder af Task Force Indbrud Bent Isager-Nielsen til Jyllands-Posten.

Handlen med stjålne designermøbler har flyttet sig fra værtshuse og bagagerum til auktionshuse og internettets almindelige handelssteder.

Og fordi handlen har flyttet sig, så annonceres stjålne møbler ej heller længere til priser, som er så lave, at alle alarmklokker bimler.

Den typiske indbrudstyv betegnes som en narkoman, der leverer fast til samme storhæler. Indbrudstyvene bruger boligannoncer og sociale medier til at finde indbrudssteder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11