23948sdkhjf

Endnu flere møbler kan nu mærkes med EU-blomsten

Før kunne man kun certificere træmøbler med EU-blomsten, men siden august har EU-kommissionen haft udvidede kriterier, så andre møbler end træmøbler kan være med.

Det skriver Miljømærkning Danmark.

Det åbner blandt andet op for, at kontormøbler kan mærkes med EU-blomsten. Hidtil har Svanemærket været det bedste bud på en miljømærkning for kontorsegmentet.

- Det er dejligt, at der nu også i EU-sammenhæng kommer øget fokus på bæredygtige møbler. Det er en fordel for store producenter med et internationalt marked, at de nu kan søge om mærkning med EU-Blomsten. Og vi tror på, at branchen vil tage godt imod de nye kriterier, da vi i øjeblikket oplever en stigende interesse for miljømærkede møbler fra både kommuner, virksomheder og forbrugere, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Både EU-Blomsten og Svanemærket har fokus på den miljøbelastning, som et møbel lige fra produktion til affald.

Fakta om EU-Blomsten på møbler

Møbler til private og professionelle brugere kan certificeres med EU-Blomsten – det gælder både møbler til indendørs og udendørs brug. Kriterierne dækker fritstående møbler og elementer til indbygning. Miljøkravene er sat ud fra et livscyklusperspektiv. Det betyder, at der er fokus på at begrænse den samlede miljøpåvirkning fra produktions-, brugs- og affaldsfasen. Møbler mærket med EU-Blomsten skal leve op til en lang række skrappe krav. De sikrer bl.a.:
En høj andel af træ fra certificeret skovbrug – for at drive en bæredygtig udvikling.
Minimalt indhold af miljøskadelige stoffer – for at skåne natur og miljø
Minimalt indhold af sundhedsskadelige stoffer – bl.a. for at møblerne ikke afgiver skadelige gasser.
Reduceret udledning af det allergifremkaldende stof formaldehyd fra træplader – kravene er skrappere end lovens, og beskytter de mennesker, der fremstiller møblerne, og dem, der bruger dem.
En produktgaranti på 5 år – miljøbelastningen er størst ved produktion, og lang holdbarhed bidrager derfor til at begrænse aftrykket på miljøet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125